Pagini

luni, 27 septembrie 2010

Alt pleonasm: Intră înăuntru, javră extraordinară!

Am auzit că au fost lucruri grave la mitingul de vinerea trecută al poliţiştilor. Am auzit că s-a încercat o lovitură de stat. Am auzit că a fost nevoie să iasă armata în stradă, să tragă focuri de avertisment. Am auzit că minerii s-au adunat în gara din Petroşani, gata să plece la Bucureşti.

Nimic din toate astea nu s-a întâmplat, în afară de un marş neautorizat şi nişte scandări mai deocheate. Desigur, nimeni nu e atât de naiv să creadă că lui Traian Băsescu i s-a mişcat vreun muşchi pe faţă atunci când i s-a relatat că oamenii în uniformă au strigat „Ieşi afară, javră ordinară!”. Puteau striga „Intră înăuntru, javră extraordinară!”, era acelaşi lucru. Reacţia a fost disproporţionată; la fel şi consecinţele ei (previzibile).

Atât zic: conducătorul Dârz şi Neînfricat a dat-o în bară. Poate fi lăudabil (dacă priveşti dintr-o parte) efortul lui de a face ordine în PDL şi de a-i lăsa guvernului timp să respire şi de „a lua pe el” pasivul negativ al crizei (care i se datorează într-o bună măsură actualei guvernări).

Dar, de la un punct încoace, din orice parte ai privi, nimic nu mai seamănă a reformare/modernizare a statului, ci a dezechilibru. Ne aflăm într-o situaţie extraordinară, într-adevăr. 

NOTĂ Am scris acest text la cald, pt evz.ro, unde a intrat cu titlul „Reactie disproportionată”

2 comentarii:

  1. esscelent, domnule ziarist !
    fie si la cald.
    nu ma 'njuratzi, va rog, ca nu intru sa vad dac'atzi facut'o

    RăspundețiȘtergere
  2. prietene, faza cu înjurăturile era din partea ailaltă

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters