Pagini

vineri, 20 august 2010

Barba jos, soldat!


Aflu din ziuaveche.ro că a intrat în vigoare ordinul SMG 87 „pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinei si disciplinei militare”. Ordinul îmi aminteste cele nouă luni de serviciu militar efectuat în timpul lui Ceausescu.

Citez (din ziuaveche.ro):

- militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei si a tâmplelor. Portul bărbii este interzis, iar portul mustăţii este facultativ.

- Militarilor români le-a fost interzis purtarea lănţişoarelor, colierelor, brăţărilor, ghiulurilor sau a altor obiecte de podoabă la vedere. De asemenea, machiajul strident, tatuajele şi portul piercing-urilor de orice fel a fost interzis cu desăvârşire.

-  Femeile militar trebuie să se tundă sau să-şi ţină podoaba capilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie să stea cu părul lung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente. 

2 comentarii:

  1. Mi se pare normal ! Zeci de ani s-a spus ca oamenii seriosi nu poarta barba ... Si, in plus, in razbel barba incomodeaza iar daca e calcata pe coada genereaza panica, vorba lui Caragiu ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca să nu mai vorbim despre mustăţi.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters