Pagini

joi, 27 mai 2010

Uraniu si aur

Am primit de la nea Costache o provocare la care răspund acum doar că rămân preocupat de problema Rosia Montană si voi căuta să fac niste săpături.

Pentru că lucrurile expuse de el sunt mari grozăvii:

- zăcămîntul de la RM conţine „500 tone de aur dispers, dar, probabil, de 7-8 ori mai mult aur în filoane şi vîltori” (de aici ideea exploatării distructive, si nu în galerii, care înseamnă epuizarea zăcământului)
- miza ar fi zăcământul de uraniu
- prevederi secrete din contractul cu RMGC le-ar acorda canadienilor nu doar aurul de la Rosia Montană, ci si restul zăcămintelor de „uraniu, stronţiu, cycloniu, roşianidiu”.

Totul ar apărea într-o notă SRI si lucrurile astea le-ar cunoaste foarte bine Berceanu si Videanu, principalii sustinători din guvern ai proeictului.

Hai să vedem ce si cum!

8 comentarii:

  1. Daca era adevarat atunci locuitorii din RM aveau cancer :)
    Acum ca sa fiu serios , daca era adevarat ar fi fost de mult exploatat in regimul socialist , obsedat de cresterea productiei si export . Astea nu suna deloc rau acum , nu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonime, nu stiu. Deocamdată, doar mă mir.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta ar însemna trădare naţională şi alte câteva articole din codul penal... şi lista vinovaţilor ar fi extrem de lungă... plecând de la preşedinţii României care ştiau de aceste probleme şi au tăcut fără să ia măsuri.

    Uraniul este radioactiv, dar cât este în zăcământ nu este atât de periculos.

    http://hcjv.8k.ro/zone_poluate/zone_poluate.htm

    Priviţi cât de aproape este Roşia Montana de cercurile roşii...

    RăspundețiȘtergere
  4. www.cdep.ro/img/rosiam/pdfs/pr_rm.pdf

    RăspundețiȘtergere
  5. @Bibliotecaru: Multumesc pt linkuri. Foaaarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte posibil ca miza sa fie zacamantul de uraniu, si in regimul socialist se stia ca este si uraniu..insa nu stiu daca intr-o cantitate atat de importanta. Iar in ce priveste contractul, cu siguranta vor exploata tot ce gasesc, fara ca statul roman sa aiba controlul. Sper sa gasesti mai multe informatii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @fly2sky: Am început să caut. Prietenii stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata,sunt administratorul site-ului de desene animate desene-tari.ro , si va scriu acest comentariu pentru a incheia un parteneriat de tipul link exchange,daca sunteti deacord treceti-ma cu titlul desene animate online si trimite-ti mi codul dvs. la e-mailul parteneri[@]desene-tari.ro,va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters