Pagini

luni, 8 martie 2010

Partidul Crin Antonescu

Crin Antonescu a primit ce a cerut: mână liberă. Crin Antonescu a promis ce a vrut: 30%.
În principiu, Crin Antonescu centrează, Crin Antonescu dă cu capul.(Mă rog, Dan Tapalaga spune că nu Crin, ci Dinu Patriciu.) Echipa lui are nume decente si nume discutabile.
Si pe urmă?

Marele pariu al lui Crin Antonescu nu e să ducă PNL la guvernare împreună cu PSD (cum zice Dan T., în comentariul citat mai sus). Si nici măcar acela de a mentine PNL măcar la nivelul actual, în conditiile unei continue ofensive racolatoare purtată de PD-L. Marele pariu e chiar acel 30% si, mai ales, e pariul lui cu sine însusi (dacă omul are vână să iasă la bătaie): acela de a fi prezent 100%, 24 de ore din 24.

Poate că e bună clarificarea asta. Crin Antonescu merge pe sârmă. Dacă stă, cade. Dacă adoarme, cade. Dacă nu merge suficient de repede, cade. Dacă nu merge bine, cade. Dacă nu e atent la toti si la toate, cade. Dacă nu cade, a ajuns unde trebuia.

8 comentarii:

  1. Daca el cade, trage dupa el un partid de 130 ani, singurul ce este altceva decat o tentativa de perpetuare a establishmentului comunist sub diferite nume si pretexte...

    N-am observat ca motiunea aceea sa aiba o sanctiune. N-am observat sa spuna undeva ce se intampla daca la localele din 2012 PNL scoate 10%.

    In schimb am observat ca pe langa multe alte drepturi, Presedintele numeste membrii Comisiei pentru Statut. (!?)

    Antonescu va fi aproape imposibil de dat jos de acolo, precum Radu Campeanu pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca nu te lasi intimidat de cohorta tot mai agresiva patapievici@mihaes@cartarescu&mirceamarian care au stabilit, demult,in EVZ, ca Antonescu nu e decat omul mogulului Patriciu. Dupa logica lor, vezi articolul lui tapalaga, daca patriciu e pentru o alianta cu psd si crin spune la fel, crin e omul lui patriciu. Dar si basescu spune ca antonescu e omul lui patriciu. Hmmm... Nu cumva Basescu e omul lui tapalaga?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ionut: Sincer, cred că Antonescu nu e greu de dat jos. Pozitia lui mi se pare că poate deveni extrem de subredă dacă PNL nu va scoate decât traditionalul 10-15%.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: În primul rând, prefer să stiu cu cine vorbesc. În al doilea rând, nu-mi place să discut despre colegii mei, nu astfel. Iar faptul că se întâmplă să avem opinii diferite, pe mine mă provoacă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deocamdata mi-a placut ca ar prefera monarhia constitutionala; am zis si eu, candva, pe blog si am pierdut 400 de pozitii in ZeList; o sa mai zic daca se face mai cald...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Daurel: Si eu prefer!

    PS Joi cad inca 400?

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonescu are posibilitatea de a testa partidul. Alegerile locale din 2012 vor da un indiciu despre ce va urma. Dacă rezultatele se vor învârti pe la celebrul 15 %, alegerile prezidenţiale vor fi pentru prezidenţiabilul PNL un simplu act de figuraţie, indiferent cine va fi acela. Dacă - dimpotrivă - PNL va scoate un rezultat de peste 20 % care să confirme creşterea de formă şi să utilizeze prezenţa lui Antonescu în fruntea partidului, atunci da, există şanse, mai ales dacă şi în alegerile parlamentare din toamna aceluiaşi an va exista o nouă creştere. Din păcate, în echipa lui Crin nu am văzut persoane care să asigure organizarea naţională a partidului.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Horia: Da, e o lipsă mare asta. Nu stiu de unde o să sară noul Orban.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters