Pagini

luni, 1 martie 2010

Lumea ideală a lui Băsescu

„Sunt mai sănătos decât toti patronii vostri la un loc”. Declaratia lui Traian Băsescu contine o droaie de lucruri urâte.

Primul: Băsescu îi desconsideră pe jurnalisti. Îi dispretuieste. I-ar prii dacă această specie n-ar exista. Pentru Băsescu, jurnalistii sunt niste negrisori fără coloană vertebrală, care scriu sau tac la comandă. Lumea lui ideală e una în care nu există jurnalisti, ci doar tonomate, care scriu ce doreste el să scrie. Lumea ideală a lui Băsescu, atunci când vine vorba despre jurnalisti, este una în care presa e cam ca pe vremea lui Ceausescu, diferenta fiind doar aceea că presa cu pricina trebuie să-i critice rău, „profesionist”, pe adversarii lui politici.

Al doilea: Băsescu n-are tact când se leaga de starea de sănătate a patronilor de presă, văzuti ca o categorie socială aparte, toti la fel. Spre deosebire de Traian Băsescu, patronii de presă sunt persoane particulare. Nu mă amuză nici pe mine foarte mult ideea că patronii de presă plătesc lefuri pe drepturi de autor, fortează legile, „exploatează” tinerii jurnalisti, iar atunci când e cazul să scoată ceva maruntis din buzunar întorc spatele. Până la urmă, însă, e afacerea lor. Presedintia, însă, e „afacerea” tuturor.

Al treilea - si mă opresc aici, că m-am enervat (sic!): E jenant jocul făcut de Administratia prezidentiala. În locul transparentei, preferă micile intrigi. Preferă să dea frânturi de informatii pe surse, ca să rostogolească zvonuri, să se distreze văzându-i pe jurnalisti speculând, în lipsă de informatii, iar apoi să demonstreze cât sunt ei de dobitoci. Din punctul meu de vedere, Valeriu Turcan e anti-purtător de cuvânt.

NOTĂ.
Da, prin această manevră, Băsescu face agenda si azi, când lumea ar fi urmat a începe să vorbească, de exemplu, despre apropiatul congres PNL. Pe Cristian Patrasconiu îl văd încântat ;).

5 comentarii:

 1. Ai dreptate, esti naiv, foarte naiv si tareeeee ipocrit, sau nu?

  RăspundețiȘtergere
 2. Ştii cum e chestia? Băsescu le rîde în faţă şi îi face şi proşti.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Petrisor: Cam. Dar, parcă, nu prea era chiar râsul lui, de data asta.

  RăspundețiȘtergere
 4. O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU.
  AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !

  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
 Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
  Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Deva
  cineast USA
  DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) - Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta....etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela, dupa ce i s-a refuzat initial viza de intrare in SUA. De abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ..... cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. Pentru a intra in SUA agentului Volodya i sa creiat o noua biografie i sa dat un nou nume si un nou pasaport. PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA FIT NEW YORK. DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA

  RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters