Pagini

marți, 13 octombrie 2009

Mingea e la Băsescu. Acum nu-i în avantajul lui

Ce va face Băsescu? Va numi un premier 100% pe placul lui (din familia PDL) sau va alege un compromis acceptabil (de exemplu, Johannis)?
Întrebarea pare banală, dar nu e. Eu cred că pentru el aceasta e, cu adevărat, o dilemă. Să linistească apele, dând satisfactie dusmanilor contracandidati la presedintie, sau să fie perceput ca „Traian Scandal” si sa ducă războiul înainte? Ce i-ar folosi mai mult pentru campania electorală?
Cred, de asemenea, că va trebui să-si răspundă rapid. Stiu, fanii lui sunt convinsi că Băsescu are deja o droaie de planuri de rezervă si controlează situatia, că totul e stabilit si totul e în favoarea lui. Dar asta e doar o dorintă, doar o cerintă, cerinta.

6 comentarii:

  1. Eu cred ca va incerca sa salveze tara, sa salveze cursul de schimb, sa salveze diverse chestii ... pe care actuala abrambureala le pericliteaza.
    Deci nu cred ca va merge la razboi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @bbbb: Sunt multe de salvat, desigur. Campania prezidentială e una dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici ar fi vorba de mobilizare.
    O buna campanie mobilizeaza ceva din simpatizantii mai lenesi, dar un curent major contra domniei sale ar mobiliza mult mai mult.
    O stie si actualul presedinte, va amintiti cred acel "Nu pot ei fura, cat puteti voi vota!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Grea noapte pentru Basescu!
    Eu cred ca"fiecare pasare pe limba ei piere", asa ca, miine preseDINTELE, va anunta, cu tupeu noul premier:BOC, boc, boc...si scandalul va continua.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bbbb: La capitolul mobilizare pot interveni surprizele. Am spus ceva banal, dar tocmai am identificat o posibilă resursă de mobilizare: bunul simţ.Unde ar putea avea de câştigat, suprinzător, Crin cel Până de Curând Adormit.

    RăspundețiȘtergere
  6. @heramariana: Ştiu că asta era intenţia ieri. Pentru că ieri încă se mai miza pe faptul că PNL nu va dori să-şi lege numele de PSD.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters