Pagini

duminică, 15 martie 2020

Prima Stare de Urgență a Mileniului III. Începuturi

Mesajul președintelui Iohannis. Sursa: presidency.ro


Primele 24 de ore care au trecut de la anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, care a spus sâmbătă că va decreta luni stare de urgență au fost marcate de panică și zvonistică. Abia după o zi grea și foarte delicată, a venit mega-conferință de presă a premierului Ludovic Orban, care a mai liniștit lucrurile.

În primul rând, câteva observații despre comunicarea în situații excepționale.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis. Sursa: presidency.ro

Mesajul președintelui Iohannis


În declarația făcută cu ocazia învestirii noului guvern Orban, președintele Klaus Iohannis a strecurat mesajul că a decis să decreteze starea de urgență „la începutul săptămânii viitoare”. Fără însă a spune ceva mai concret.

Pe fondul incertitudinii, necunoscutelor și spaimelor mai mari sau mai mici legate de Coronavirus, a fost suficient pentru 24 de ore de festival la televiziuni și în Social media pentru a se crea al doilea val de panică. Rezultatul: cozi la supermarketuri și farmacii, teorii ale conspirației și tot tacâmul.


Mesajul lui Marcel Vela, acest #2 în stat. Sursa: captură Digi 24

Mesajul lui Marcel Vela


Nici declarația ministrului de Interne, devenit dintr-o dată personaj foarte important în România (starea de urgență aduce în prim-plan Internele și, în faza a doua, posibil, Armata) nu a avut darul să liniștească sau măcar să lămurească lucrurile.


Mesajul lui Ludovic Orban. Sursa: captură TVR

Mesajul lui Ludovic Orban


Criticat că a vrut să iasă și el în față, să dea semne de viață, premierul autoizolat a avut primul mesaj mai coerent, a încercat să comunice cu oamenii și să le risipească panica. Nu știu cât de mult i-a reușit asta, veștile sunt teribile, dar sunt șanse.

În al doilea rând, voi reveni cu alte postări. Ne așteaptă cel puțin 30 de zile de stare de urgență. Ceva îmi spune că nu ne vom plictisi deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters