Pagini

sâmbătă, 14 martie 2020

Text teribil în Monitorul oficial

Ultimul punct al Actului 436/13 martie 2020 (Ordinul Ministrului Sănătății privind Protocolul în caz de deces din cauza coronavirusului)

Astăzi este Ziua Zero. Nu mai este timp de nuanțe. În scurt timp, vom intra în așa-zisul Scenariu 3. Atenție, acest text vă poate afecta emoțional. Citiți așa ceva acasă.




Guvernul interimar s-a grăbit să publice un „Ordin pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2)”.

Este un text sec și teribil. Ne pregătim pentru ce e mai rău, deci. Citez cu foarte mare greutate. O fac pentru că sper să ia aminte și să se responsabilizeze și cei care iau încă în zeflemea situația.

După identificarea cadavrului de către aparținătorii decedatului... (se pulverizează) produse biocide de tip TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi se introduce în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind echipament de pulverizare fină. Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează produs biocid TP22 sau formol, urmând a se închide și sigila sicriul”, care se predă aparținătorilor „cu obligația de a nu-l mai deschide ulterior”.

Familia este cea care aduce sicriul în care se pune cadavrul”. 

E cu No Comment.

Actul 436/13 martie 2020 (Ordinul Ministrului Sănătății privind Protocolul în caz de deces din cauza coronavirusului)

NOTĂ.
Ordinul este semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan.
HotNews a publicat un text amplu despre acest Ordin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters