Pagini

sâmbătă, 28 martie 2020

Imnul național la tot cartierul

Buclucașul Ordin 58/2020 al Ministerului Afacerilor Interne
O aberație: ne tratăm de coronavirus cu imnul național. Îmi dau voie Ordonanțele militare să spun că e o aberație?
Ministrul de Interne Marcel Vela, adică neoficial nr. 2 în stat în vreme de stare de urgență, a găsit vaccinul minune anti-coronavirus: să dea imnul național la tot cartierul.
Începând de astăzi, mașinile poliției, jandarmeriei și poliției de frontieră, aflate în patrulare pe timp de zi, vor difuza, prin sistemul de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale Imnului de Stat al ROMÂNIEI! (postare pe pagina de Facebook a Internelor)
Există un act oficial în acest sens: Ordinul 54/28 martie 2020 al Ministrului Afacerilor Interne.
Ideea ministrului Vela este un exces patriotard care, cu regret o spun, îl umple de ridicol.

Avem un imn OK, hai să nu-l bagatelizăm

Avem un imn OK, iar în decembrie 1989 chiar i-a însuflețit pe mulți

Avem un imn OK (primele strofe le-au învățat și sportivii de la loturile naționale). Este o atmosferă incredibilă atunci când zeci de mii de oameni cântă imnul cu convingere, la începutul unui meci important.

Nu știu care își dorește ministrul Vela să fie efectul. Dar cred că nu își închipuie că oamenilor le va fi mai ușor să treacă peste carantină. Nu cred că își imaginează că oamenii din spatele ferestrelor vor lua pauză de la singurătate ca să ia poziția de drepți. Este totuși un om inteligent.

Atunci? Care e scopul? Că doar nu se gândește că gestul de a da imnul la tot cartierul va avea asupra coronavirusului un efect mai răvășitor decât săpunul sau statul acasă.

Mi-e greu să îmi dau seama care ar putea fi scopul, în afară de acela de a bifa ceva. Dar mi-e ușor să presupun că efectul cel mai probabil ar putea fi o miștocăreală generalizată, urmată de lehamite. Față de cel care a avut ideea și chiar față de imn însuși. Ceea ce ar fi regretabil.

Vestea cu adevărat proastă

Dacă există cineva în prima linie care și-a pierdut fie și o jumătate de oră (pariez că i-a luat mai mult) pentru a scrie acest Ordin aberant, atunci înseamnă că mesajul președintelui Klaus Iohannis la numirea noului guvern Ludovic Orban (ne vom dedica 100% gestionării acestei crize) nu se referă la toată echipa.

Dacă ar trebui să numesc la repezeală cea mai aberantă declarație/măsură luată de la instaurarea stării de urgență încoace, nu știu ce aș alege între testarea generalizată a lui Costache, care a plecat a doua zi, sau acest Ordin semnat de ministrul Vela. Adică știu.


Click pentru știrea Mediafax

2 comentarii:

  1. De departe, declaratia despre testarea generalizata a lui Costache e mai aberanta! Imnul - sunt aproape sigura - n-a produs palpitatii periculoase nimanui...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am permis să fur imaginea cu ordinul cu articol unic (în protia sa) al Ministrului de Interne: http://paulmelian.de/blog/?p=4466

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters