Pagini

vineri, 20 octombrie 2017

Lovitură pe piața covrigilor din București

Vedere din București. Cozi minuscule la Patiseriile Luca a doua zi după dublarea prețului la covrigi. Foto: Calin Hera
Lovitură pe piața covrigilor din București, cu impact pe termen scurt. Notați data: 17 octombrie 2017. Într-o zi de marțiPatiseriile Luca, care vindeau cel mai ieftin covrig din zona centrală a Capitalei, au dublat prețul începând de marți, 17 octombrie 2017. De la 50 de bani la 1 leu. Știrea, deși pare că ține de derizoriu, în condițiile în care scumpirea benzinei scutură puternic buzunarele tuturor, are totuși un impact important pe termen scurt și transmite un mesaj.

Deși nu am găsit  niciun studiu privind consumul de covrigi pe cap de locuitor, este de domeniul evidenței că un număr semnificativ de români reușesc să sară peste cîte o masă ronțăind unul sau doi covrigi. La simigeriile Luca, despre care vorbim în acest articol, dar și la Petru, Georgiana, covrigul imens sau covrigăriile fără nume de la parterul blocurilor este coadă în permanență.

Covrigul e frate cu românul, care are și o vorbă din bătrâni, despre câini care umblă cu covrigi în coadă.

Scumpirea covrigilor, dublarea prețului, îi va afecta în primul rând pe cei din pătura mai săracă, despre care se spune că ar alcătui nucleul dur al votanților PSD. Desigur, nu PSD a dublat prețul covrigilor de la Luca, dar este o bună probabilitate de adevăr în afirmația că măsurile anti-mediul de business luate de guvernele păstorite de Liviu Dragnea să fi aruncat o umbră de îngrijorare pe umerii patronilor de la Luca.

În altă ordine de idei, mă întreb cât de cool poate fi să dublezi prețurile de pe o zi pe alta în vremuri în care inflația se situează undeva în zona lui 3%?

2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters