Pagini

joi, 29 iunie 2017

Ce înseamnă candoarea ministrului Ionuț Mișa

Ionuț Mișa, ministrul Altă Întrebare 2

„O fi răspuns la altă întrebare, din spate”, a zis Liviu Dragnea referindu-se la declarația noului său ministru de finanțe. Ca să emită această sentință, Liviu Dragnea și-a luat morga unchieșului hâtru. Și-a zis că dacă „o dă” pe hlizeală, face mai repede uitat momentul. Tactică străveche.



Partea proastă este că Ionuț Mișa, ministrul lăsat în offside, nu a răspuns la altă întrebare. Nu a vrut să zică altceva. Exact asta a zis, cu subiect, predicat și explicații.

„Pilonul II, da, se va desființa și banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III, cel privat. Vor opta între posibilitatea de a le administra statul și să le ofere o pensie sau să fie un privat care să le ofere acest lucru” (Ionuț Mișa, ministru de Finanțe)

Ionuț Mișa a fost doar sincer și, cum zice Dragnea, neexperimentat. Omul a zis ce i s-a zis. A participat și el la niște discuții, a văzut niște planuri și a vorbit despre ele. A explicat. A liniștit lumea.

Mă rog, a încercat să o facă. Declarațiile lui au fost însă bombe, care au prăbușit Bursa și cursul leului. Mai ales că exista deja scandalul NN Asigurări de astă-iarnă, despre care noul ministru pare că n-avea habar, altfel nu vorbea despre desființarea Pilonului II cu atâta candoare.

„O fi răspuns la altă întrebare” (Liviu Dragnea, președinte PSD)

Abia văzând tăvălugul iscat și având experiența Ordonanței 13, Liviu Dragnea a zis „la loc comanda!”. Și a riscat să, cum se spune, ne insulte inteligența, spunând că ministrul lui de Finanțe „o fi răspunsă la altă întrebare”. L-a transformat pe Ionuț Mișa în ministrul Altă Întrebare 2.


Un comunicat de presă aiuritor


Comunicatul de presă dar ulterior de Ionuț Mișa, un text despre pe care el probabil că nici nu l-a văzut, e la fel de aiuritor, de parcă am avea de a face cu un copil prins cu fițuica pe sub masă, care bâiguie ceva, ca să nu tacă.

„Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea Pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru...” (Ionuț Mișa, ministru de Finanțe)

Puși să facă rapid rost de bani pentru căpătuială și pentru pomangeală


Comentatorii care prevăd o perioadă sumbră pentru România au, din nefericire, dreptate. Guvernul Tudose atrată odios, propune figuri în cel mai bun caz discutabile, și pare preocupat să facă rapid rost de bani pentru căpătuială și pentru pomangeală.

Liviu Dragnea & Co. știu că aceia care le-au luat în serios promisiunile vor dori să și vadă niște bani pe masă și știu că sunt strânși cu ușa s-o facă. Cum bagheta magică nu există, apelează la șmecherii. Nicio porcărie nu e prea mare. Nici mutatul banilor dintr-un cont în altul, nici luatul cu japca, ba chiar nici vreo diversiune de proporții la ceas de dat socoteală.

Iresponsabilitate, amatorism, tupeu și rea-voință. Cu asta ne vom confrunta în următoarele șase luni, că mai multă viață nu cred să aibă acest guvern pe care au refuzat să-l conducă personaje precum Florin Georgescu, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Mihai Fifor, de-a fost nevoie de ficatul tare al lui Mihai Tudose. Pe termen scurt, dezastru pentru România. Pe termen lung, dezastru pentru PSD. Numai să rezistăm.

4 comentarii:

  1. Acest PSD o să ajungă în istoria prostiei românești.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este deja acolo. Dar n-aș vorbi numaidecât despre prostie. Mai sunt ceva elemente acolo.

      Ștergere
  2. Probabil nu ar trebui sa rezistam, ci sa actionam, astfel incat sa nu mai fie nevoie de rezistenta pasiva

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters