Pagini

sâmbătă, 25 februarie 2012

Ce face Băsescu-PDL cu 1/2 din PNŢCD

Statuia lui Corneliu Coposu, Bucureşti, 2012 - FOTO: Calin Hera

Mişcarea asta populară pe care o pune la cale PDL e ca o pălărie cu care Măria, boită oricum pe obraji, vrea să rupă gura târgului (sau măcar să aburească doi-trei alegători ameţiţi). Mi se pare o oboseală. Şi, da, un gest disperat, a cărui idee principală e aceea că românii sunt bătuţi în cap şi foarte uşor de prostit.

Cu alte cuvinte, hai s-o îmbrăcăm pe distinsa doamnă Elena Udrea într-un tricou nou, mulat pe corp (puteam să mă abţin de la amănuntul ăsta, ştiu), să-i îmbrăcăm pe Flutur, Olteanu, Sulfina, Lăzăroiu, Gabriel Oprea*, Baconschi şi mai ştiu eu ce Igaşi cu tricouri asemănătoare şi să zicem că e altceva la mijloc - familii europene, modernitate, dinamism şi cinste de dă pe dinafară! Cam ăsta-i planul.

Iar pe tricou ar putea să scrie PNŢCD, că e un brand care poate prinde. Parcă-l văd pe Traian Băsescu
povestindu-ne, într-o discuţie amicală cu ţărănistul Pavelescu (aprox 1/2 din PNŢCD), cum i-a zis lui Seniorul Coposu nu ştiu ce chestie cu tâlc, care l-a determinat să îşi pună viaţa în slujba ţării, mai presus de toate. E trist, dacă n-ar fi amuzant. Sau e amuzant, dacă n-ar fi trist, depinde din ce parte priveşti...

Da, cred că acest tip de încercare e cam ultima şmecherie la care mai pot apela domniile lor. Va mai fi, probabil, şi mişcarea cu mărirea pensiilor şi a salariilor de la buget (oricum, sub tăierile de acum doi ani) şi cam atât.

Lasă, că nici dinspre USL nu sunt veşti luminoase. Ba, mai mult, îndrăznesc să afirm că, oricum s-ar răsuci astrele, Dan Diaconescu va atinge la limită pragul electoral. Despre asta vom mai vorbi, însă.

P.S. Am participat la o discuţie despre acest subiect (împreună cu Matei Vârtosu) la emisiunea lui Luca Niculescu.

*Da, ştiu şi eu că, teoretic, Oprea şi Lăzăroiu nu sunt în PDL, dar tot de acolo sunt şi tot acolo vor merge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters