Pagini

joi, 24 noiembrie 2011

Adevăratul motiv al mazilirii lui Geoană. Zău?

Captură de pe http://www.victorponta.ro/
Mă întrebam ieri de unde a pornit chestia care a dus la excluderea lui Geoană din PSD și ejectarea lui din scaunul de președinte al Senatului. Din câte știu, mai sunt și alți jurnaliști care se întreabă asta.

Repet, nu mă refer la motivele despre care se vorbește off the record; în comunicarea oficială eu n-am găsit ceva răsunător (dacă nu mă înșel, până și Victor Ponta recunoștea că poate n-a comunicat prea bine acest eveniment). Motivele enunțate par puerile. Unele dintre ele au fost citate de Răzvan Dumitrescu aseară, la Antena 3; de exemplu:
  • "A făcut jocul puterii, adversarul declarat al PSD şi USL, prin mai multe gesturi"
  • "N-a respectat decizia din 7 noiembrie a Biroului Permanent, de înlocuire a sa de la conducerea Senatului cu domnul Titus Corlăţean" 
  •  "A creat o problemă insurmontabilă pentru partid în ceea ce priveşte datoriile acumulate în campania din 2009", 
  • "N-a informat conducerea PSD cu privire la iniţiativele sale din fruntea Senatului".
Și iată că azi-dimineață am primit un comentariu la articolul de ieri (vezi mai jos). Dacă e pe bune și dacă Ponta și ai săi au avut acest document atunci când s-au pornit să-l mazilească pe Geoană, atunci putem vorbi despre un motiv. Ce te faci, însă, când documentul umblă anonim pe bloguri?  (l-am mai găsit la Sorina, TRU via blogary și pe Curentul, probabil că e-n mai multe locuri deja).

”Documentul” anonim

Saptamana trecuta, m-am intalnit la un prieten … cu Dl Wilfried Martens, liderul PPE. Am avut o lunga si interesanta discutie, neasteptat de coordiala. Mi-a relatat multe lucruri despre tensiunile pe care le-a creat Ponta prin distribuirea unor informatii defaimatoare la adresa lui Basescu in cea de-a doua saptamana din noiembrie. Paleta nemasurata a invectivelor si minciunilor au sarit in ochi imediat, iar politicienii socialisti, care au citit stenograma discutiilor purtate de Ponta cu P.N. Rasmussen, au discutat si cu alti politicieni din alte formatii politice. A facut afirmatia ca acest lider politic este coplesit de ura, iar Romania nu poate fi condusa intr-un viitor aproximativ prin prisma imperiului urii. Personajul cel mai nociv, care coordoneaza intreaga actiune de denigrare anti-Basescu si a guvernului Romaniei este fosta consiliera a lui Iliescu. Liberalii eurodeputati au solcitat tuturor comisiilor parlamentare sa intrerupa orice sprijin sau ajutor financiar european pentru “Romania lui Basescu”. Din aceste motive, si poate alte mii de motive, Romania este sub lupa atenta a comisiilor de politici financiare de imprumuturi europene, Basescu personal fiind solicitat de fiecare data sa lamureasca anumite alegatii, dupa care, fondurile iau calea Romaniei insotite de protestele euro-deputatilor socialisti si liberali pe langa grupurile lor europene…
Mi-este scarba de clasa politica de acasa. Din Romania.

7 comentarii:

  1. Duhneste a propaganda pro-guvernarnanti.

    Opozitia defaimeaza la Inaltele Porti "Romania lui Basescu" din 2005, a facut-o inclusiv Geoana.
    Nu neg ca Ponta e mult sub vremuri si ca actiunile sale politice inepte sint marcate de impulsuri personale, dar daca puterea actuala nu a reusit sa convinga UE ca banii publici(romanesti sau europeni) sunt folositi corect, nu opozitia e de vina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un punct de vedere pe care îl de luat în considerare.

    RăspundețiȘtergere
  3. UITE AICI ...
    BunicutaScufiteiRosii spunea...

    "Saptamana trecuta, m-am intalnit la un prieten sibian la Kerkgrade, unde lucreaza ca arhitect, cu Dl Wilfried Martens, liderul PPE. Am avut o lunga si interesanta discutie, neasteptat de coordiala. Mi-a relatat multe lucruri despre tensiunile pe care le-a creat Ponta......"

    ...
    Este nealterată!
    Direct de la sursă. "
    Proza scurta de ... Topirceanu ... se gaseste in orice librarie! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. BunicutaLuiTopirceanu3 decembrie 2011 la 01:51

    Astazi a avut loc in Parlamentul german un discurs de o importanta capitala pentru viitorul zonei euro. Spicuiesc in cateva randuri din discursul Angelei Merkel. Cititi va rog cu atentie si meditati:

    "Este important să ţinem minte problemele cu care se confruntă populaţia în Spania, Portugalia şi mai ales Grecia, însă trebuie să conştientizăm și sacrificiile pe care le face populţia în ţările din afara zonei euro, precum ţările baltice, Bulgaria şi România, şi care nu primesc atât de multă atenţie. Nu ne dăm seama întotdeuna de contribuţia pe care populaţia din aceste ţări o aduce pentru ca euro să fie o monedă solidă, stabilă. Polonia sau Romania a spus întotdeauna clar că este pregătită pentru un angajament important, chiar dacă nu a adoptat încă euro";...
    “Nu avem inca monopolul unor solutii optime pentru politicile pe care trebuie sa le urmam in aceasta conjunctura dramatica, dar faptul ca aceste tari din afara zonei euro care au reusit cu efortul si intelepciunea populatiei sa aduca stabilitate si siguranta financiara, va trebui urmat de majoritatea tarilor europene. Acestea, chiar daca nu au capacitatea noastra de a reactiona economic, au reusit ceea ce le dorim si altor tari dezvoltate economic sa infatuiasca cu fermitate. Daca Romania si Bulgaria a reusit cu disciplina si guvernare preventiva, atunci si partenerii nostri din zona euro Grecia, Italia, Portugalia si Spania, vor reusi”
    „Nu doar vorbim de o uniune fiscală, suntem pe punctul de a o realiza”, a spus Merkel, dând asigurări că va fi o „uniune fiscală cu reguli stricte, cel puţin pentru zona euro”.
    Cancelarul german atrage atenția că, pentru a putea fi realizată această uniune, trebuie aduse modificări tratatului Uniunii Europene. „Avem nevoie de disciplină bugetară și de un mecanism eficient de administrare a crizei. Așa că trebuie ori să schimbăm tratatele ori să facem altele noi”, a subliniat Merkel.
    ... Lumea politica germana il identifica pe Basescu ca arhitectul solutiilor de salvare a Romaniei, iar pe Boc, despre care se spune ca este cel mai discret politician european, au ales varianta de salvare cu FMI, inca de acum doi ani si au aplicat-o cu tenacitate. Exista o scrisoare din partea FMI, transmisa in urma cu o saptamana catorva lideri europeni, prin care se aminteste de faptul ca Romania va trebui data de exemplu la fiecare intrunire a liderilor europeni pentru politicile curajoase de modernizare, cat si de implementare a celor mai bune solutii care s-au vehiculat la intalnirile din ultimile sase luni in Consiliul Europei. Variantele care au venit din partea unor experti ai finantelor romanesti, transmise si sustinute de Presedintele Basescu la diversele intruniri, s-au dovedit a fi realiste si de ananlizat in amanunt. Situatia actuala din Europa este atat de dramatica, incat protestele opozitiei au fost receptate ca fiind extrem de daunatoare si contraproductive in aceste momente. Politicienilor europeni le-au fost distribuite o serie de comunicate pe care opozitia romaneasca le-a facut publice in aceste zile, informatii care reflexiv au fost cotate indirect si in discursul Dnei Merkel ca fiind "erorile care se fac in mediul politic al opozitiei din unele tari din afara zonei euro, care au ca rezultat paralel pistele false pe care au calcat si tari de aceeasi orientare politica din interiorul zonei euro si care ne-au adus in aceste situatii de rascuce"...
    Amatorismul si contributia la destabilizare a opozitiei romanesti depaseste orice notiune a responsabilitatii unei clase politice. Ea se manifesta cu ura si lipsa de respect.
    Despre declaratiile liderului PSD, Victor Ponta si ale lui Crin Antonescu, legat de arestarea clasei politice in situatia ca acestia sa preia politic destinul Romaniei, au fost catalogate de asemenea iresponsabile si imature politic.
    OARE CE MAI ESTE DE ADAUGAT?

    RăspundețiȘtergere
  5. BunicutaLuiTopirceanu3 decembrie 2011 la 01:52

    POATE ...
    Am citit, cu atentie, informatiile prezentate de domnia voastră, extrem de sugestive, in ceea ce priveste viitorul Europei, care, nu poate fi unul viabil, decat prin integrare deplină, intărirea unității economico-monetare și controlul riguros, antielectoralist, al bugetelor naționale din statelor componente ale uniunii. Dacă contractele cu FMI pot fi denunțate unilateral, se pare că, deciziile pe linie bugetară luate de viitoarele structuri integrate europene, vor deveni EXECUTORII pentru toate statele membre. Altfel, se riscă EXCLUDEREA din spațiul Uniunii.
    Se dovedește, încă o dată, că viziunea asupra arhitecturii europene a Președintelui României este cea corectă, pentru că se opune tentațiilor populiste ale politicienilor autohtoni și contrazice sistematic euroscepticismul aproape programatic al celor care isi doresc să-și facă de cap sine die în speranța că vor putea exploata la nesfârșit resursele de ,,credulitate” ale poporului român.
    Iacătă că astăzi, lideri marcanți ai Uniunii Europene, confirmă justețea orientării ferme și consecvente a executivului de la București pe drumul , dificil, dar posibil de parcurs, al constituirii Statelor Unite ale Europei.
    Ilustrez cu un fragment antedatat datei de 23 octombrie 2011, data unei intâlniri cruciale ce s-a desfășurat la Bruxelles, prilej cu care Traian Băsescu a pledat magistral, chiar bătând cu pumnul în masă, cauza României, prin salvgardarea intereselor sale în cadrul unei uniuni mult mai coerente și mult mai restrictive în raport cu populismul tradițional, o uniune angajată ireversibil pe calea federalizării economice și financiare.
    ,,In ultimele două luni, Preşedintele Traian Băsescu a susţinut în mod repetat la nivel naţional necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei, explicând că numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa poate rămâne o putere economică şi militară. Afirmaţiile Preşedintelui sunt binevenite din cel puţin două puncte de vedere. Pe de o parte, acestea pot duce la conştientizarea nevoii de a reflecta asupra concepţiei noastre despre Europa de mâine. Pe de alta, poziţionarea federalistă a Preşedintelui român poate fi un impuls binevenit în dezbaterile actuale din sânul Uniunii Europene. De aceea, este esenţial ca Traian Băsescu să susţină ferm această viziune în cadrul Consiliului European de pe 23 octombrie, atunci când va sta la masă alături de ceilalţi lideri europeni.”
    Q.E.D.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters