Pagini

marți, 15 februarie 2011

Boc reîncărcat (până face fâs)

Așadar, n-a ieșit fum fără foc: soarta premierului Emil Boc e pecetluită, dar incertă. Va rămâne să stingă lumina la guvern? Dacă da, atunci va trebui să se reinventeze, pentru că președintele Traian Băsescu a cerut aseară „un alt stil de guvernare”. Va căpăta altă misiune, la partid? Dacă da, va trebui să facă spectaculoase ope­rațiuni de cosmetizare a ima­ginii PDL. Un lucru rămâne cert: decizia despre soarta lui Boc nu e la Boc. Emil Boc nu-și mai aparține. Cheia, acum, este la UDMR. A zis-o răspicat până și șeful statului. Iar UDMR chiar că are o dilemă: rămâne să conserve avantajele din timpul prieteniei cu PDL sau își pregătește viitorul, punându-se bine cu viitoarea putere (PSD-PNL). Aceasta e întrebarea.

3 comentarii:

  1. Nu văd ce are de câştigat UDMR "punându-se bine pe lângă viitoarea putere". Acolo deja sunt mai multe tacâmuri la masă decât porţii. E clar că nu mai e loc de UDMR. UDMR este, de fapt, singurul partid care nu are vreo dilemă politică serioasă. Se bucură acum cât pot de putere şi apoi se roagă să-i mai solicite cineva (eventual dacă Marea Alianţă nu face 50% şi Băsescu numeşte Primul Ministru).

    Despre domnul Emil Boc, e clar că "fum n-a ieşit fără foc". Însă nu ştim încă cine a pus focul, cu ce scop şi dacă nu cumva a fost pus chiar de proprietar ca să ia banii de asigurare.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze pentru comentariul anterior, am apăsat Enter din greşeală înainte să-l semnez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Următoarea guvernare ar putea amenda unele lucruri făcute de actuala. De exemplu, pe la legea Educatiei. De aceea e util, pt UDMR, să facă parte si din respectiva putere, ca să-si asigure ceea ce a obtinut.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters