Pagini

miercuri, 29 septembrie 2010

Definitia comunismului

I-am promis unui cititor care mi-a scris pe mail că voi reveni nu pic la subiectul sondajul CSOP despre comunism. Am încercat să aflu cam care e definitia comunismului, asa cum reiese ea din acest sondaj. Pentru asta am ales răspunsurile la întrebările ce a făcut bine/ce a făcut rău comunismul în România.



Astfel, am aflat că a fost bine fiindcă toti oamenii aveau locuri de muncă (62%), era un trai decent (26%) - sic!, toti oamenii aveau locuintă (19%), erau asigurate siguranta zilei de mâine (12%), ordinea si linistea publica (11%), erau salarii bune (7%) învătământul era gratuit si de calitate (4%), era disciplină (4%) si egalitate (4%).
Pe de altă parte, a fost rău fiindcă nu era libertate (69%), era sărăcie si lipseau alimentele si tuilitătile publice 47%), era lipsă de informatii (11%), dictatură (6%), torturi si crime (4%).

 Sondajul complet, aici.(dacă am reusit să dau link bun).

P.S. În paranteză: stiu că IICCMR a comandat acest sondaj ca să fundamenteze probabil o finantare mai consistentă. Cunosc o bună parte a bubelor echipei de conducere si acuzatiile de politrucism. Putem discuta despre vechea echipă si despre treaba excelentă pe care o face acum Marius Oprea la institutul lui. Dar nu despre asta e vorba, ci desrpe faptul că, chiar si atunci când e folosit de Băsescu, de exemplu, subiectul crimele comunismului e important.

NOTĂ. Am reusit, după lupte seculare, să salvez sondajul. Stiu că mai e disponibil si în alte părti, dar eu la PA-uri si mirari l-am pus. Am corectat astfel linkul de mai sus, după ce Turambar mi-a atras atentia că linkul celălalt trimitea aiurea.

2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters