Pagini

joi, 17 iunie 2010

Elena cea Bună

Pe la jumătatea anului 2005 a început să se vorbească despre intentia lui Traian Băsescu de a-si face un partid prezidential. La vremea respectivă eram chiar mai naiv decât acum si respingeam aceste „zvonuri”. Apoi, spre sfârsitul anului 2005, am devenit mai atent.Astăzi, partidul prezidential e mijlocul prin care Traian Băsescu conduce democratic (altfel cum?) România. Tot democratic, PDL-ului i-a fost inventat rapid un partener de guvernare, gruparea dependentilor devenită partid (sic!).

Tot pe la jumătatea anului 2005 am auzit primele zvonuri despre un plan care mi s-a părut aiuritor: după două mandate ale lui Traian Băsescu, scaunul de presedinte să-i revină consilierei lui de atunci, Elena Udrea. Am râs cu poftă, am ascultat o glumă deochiată si am râs iar. Treptat, planul a început să se aplice. Iată, Elena Udrea e acum eminenta cenusie a PDL, transmitând mesaje puternice, din timp în timp. E glasul lui TB. Ambitia si tupeul Elenei Udrea sunt imense. Un politician cu toate datele necesare.

Totusi, atunci când un amic cu care am bătut drumul până si din China si străzile din Shanghai mă tot întreba cine cred eu că va fi prezidentiabilul PDL si când el spunea, ca si când atunci ar fi descoperit secretul, că va fi Elena Udrea, eram rezervat. I-am spus că e posibil ca Elena Udrea să fie pe lista scurtă, e posibil chiar ca orbirea lui Traian Băsescu să fie atât de mare încât s-o propulseze în cursă (poate că doar în ea mai are încredere), dar cred că ar fi o mare greseală. Elena Udrea, oricât de mult s-ar lucra la imaginea ei, nu va putea câstiga prezidentialele.

Deocamdată, suntem în faza în care numele Elenei Udrea e atasat tot mai mult, subtil, de ideea de reformă. Am găsit această idee si la Mircea (taxat de Mihnea). Smecheria lui Băsescu e simplă si „a tinut” până acum: are nevoie mereu de un Rău cât mai bine personificat. Acum, Răul e trioul Blaga-Berceanu-Videanu. Încă, doar pentru „initiati”. Pentru cei care stiu, si-ti fac cu ochiul când îti spun. În contrast cu ei („avem si noi uscăturile noastre”), ne e propusă imaginea luminoasă a femeii încă frumoase, pe care n-o înghitim noi prea mult, dar, uite, e gata să facă ceea ce trebuie.

Respectând proportiile, ne aflăm în situatia în care ziceam că e bun până si Nicu Ceasuescu, numai să scăpăm de Nicolae Ceausescu. Propun să ne păstrăm, totusi, mintile limpezi.

P.S. Ovidiu mă acuza că dezvolt o obsesie Elena Udrea. Rămân la părerea că se va vorbi foarte mult despre ea în următoarea perioadă, dar cred că planul cu Elena Udrea la Cotroceni nu va reusi!

13 comentarii:

  1. Se pare ca am schimbat o dictatura pe mai multe dictaturi prin rotatie. Adica un fel din lac in put.

    PS: foarte reusit fundalul

    RăspundețiȘtergere
  2. Acu' serios, si mie mi se pare ca o supraevaluezi pe Lenutza. Ca i-o fi promis Base nu-stiu-ce in asternuturi nu poate fi exclus, dar ca se va intampla cu adevarat mi se pare a fi aproape imposibil. Chiar daca prezidentul o ia razna, sunt acolo oameni grei, cu grade mari, ce au familii si afaceri de hranit si ce nu isi pot permite extravagante d-astea. Poate pateste precum Cuza.

    PS: apropo, imi aduc aminte ca anul trecut inainte de alegeri, a fost o vrajitoare or smth ce i-a prezis lui Base ca va avea un mare succes, o sa ii capaceasca pe toti dar cariera i se va termina brusc din cauza unei enorme gafe personale. :P Misto prezicere. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Este posibil să candideze, dar multa lume crede că nu are şanse să câştige din cauză că poporul român este neam de misogini. Această afirmaţie a fost făcută de un bărbat..binenţeles...:)
    Nu se ştie niciodată, poate la alegerile viitoare maşina pentru confecţionat voturi a lui Băsescu va funcţiona ireproşabil şi ne vom trezi cu blonda preşedinte.
    Nu v-ar place vouă, barbaţilor, să fiţi conduşi de o femeie..blondă?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta-i frumusetea Romaniei! Nu , nu Elena, ci implinirea improbabilului.Sa traiti frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Solutia alternativa, la solutia Basescu-Boc de taiere a pensiilor si salariilor!
    1.) Diferenta dintre cuantumul oricarei pensii in plata si plafonul minim de 1500 lei (sau cel mult 1700 lei), se impoziteaza cu 90%!
    2.) Diferenta dintre nivelul oricarui venit lunar din bani publici si plafonul minim de 3500 lei, se impoziteaza cu 90%!
    3.) Indemnizatia pentru cresterea copilului se va calcula la procentul de 65%, in loc de 85%, iar plafoanele actuale, minim si maxim, de 600 lei, respectiv de 4000 lei, se stabilesc la 600 lei, respectiv 2000 lei (sau maximum 2500lei)!
    4.) Daca economiile bugetare, obtinute la punctele 1.), 2.) si 3.), nu vor fi suficiente, atunci pensiile si veniturile lunare obtinute mai sus se vor impozita cu 5%, incepand cu cele mai mari de 1000 lei!
    Avantajele prezentei solutii fata de cea a lui Basescu sunt:
    1. Nu poate fi atacata in instante sau la CC, deoarece institue impozite, si modifica prevederi ale unor legi! (Legea ce stabileste indemnizatia…).
    2. Realizeaza o mai buna echitate in domeniul pensiilor si salariilor, pana la o legiferare definitiva in aceste domenii!
    3. Solutia mea nu se atinge de “ratia” de subzistenta a oamenilor (ca cea a lui Basescu), ci doar de “ratiile” de lux, de divertisment si de confort, ceea ce este mult mai uman si mai acceptabil!

    Prezint adresarea mea catre “Nasul”.
    Nasule!
    Daca in aceasta seara (14-06-2010), nu citesti tuturor romanilor solutia alternativa (anexata alaturat), la solutia Basescu-Boc, iti semnezi atat DOVADA de tradator al poporului roman, cat si pe cea de complice la tentativa de genocid impotriva poporului roman, savarsita de Traian Basescu! Caci atentarea la “ratia” de subzistenta a milioane de romani, este, fara dubii, tentativa de genocid! Solutia mea “atenteaza” pentru cei vizati, cel mult la “ratia” de lux, de divertisment si de confort, iar numarul celor vizati este infinit mai mic! De aceasta data complicitatea ta va fi cunoscuta de tot poporul roman, deoarece fila alaturata este copiata in 500 de exemplare (iar la nevoie se va suplimenta) ce vor fi distribuite in toate punctele de protest din Capitala, unde voi spune, inclusiv in fata camerelor TV, ca ai primit solutia alternativa, pe care insa n-ai citit-o in emisiunea “Nasul”, si ni nici nu ti-ai exprimat public optiunea pentru una dintre cele doua solutii! Sambata dupa amiaza (12-06-2010) am transmis solutia mea lui Ioan Stanomir, seful Comisiei Prezidentiale pentru modificarea Constitutiei. In aceste conditii “colegii” trebuie sa-l contacteze pentru a afla pentru care din cele doua solutii a optat domnia sa! Duminica voi fi “pe teren” incercand sa transmit solutia mea cat mai multor politicieni, jurnalisti si persoane publice! Nu cei care vor respinge solutia criminala a lui Basescu vor fi vinovati de eventuala ratare a urmatoarei transe de la FMI, ci Traian Basescu, care nu s-a consultat cu nimeni pentru a adopta cea mai buna solutie pentru poporul roman! Suntem aproape de momentul Adevarului! Salveaza-ti onoarea pe ultimii metri (pentru a nu ti se oferi un sul de hartie igenica…)! Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun, pentru viitorul tau si al poporuli roman! Cu speranta in Recuperare, Dumitru Rizoaica.
    Bucuresti, 13-06-2010, 01;00h.

    RăspundețiȘtergere
  6. Prezint mai jos si al doilea agent acoperit (primul este Radu Moraru "Nasul"), care sunt RESPONSABILI de taierea pensiilor si salariilor amaratilor! Dupa ce, la sfarsitul lunii Mai, am stabilit solutia alternativa, la solutia criminala a lui Basescu, am incercat pe nenumarate cai sa o aduc la cunostinta opiniei publice, si a opozitiei. Am postat-o in comentariile din diverse publicatii, precum RL, Adevarul, Gandul, Revista 22, Jurnalul National, Curentul, etc. Am anuntat telefonic vicepresedintii PSD, Valeriu Zgonea si Ion Calea, ca in Jurnalul National din 31-05-2010, la articolul lui Adrian Paunescu, in comentariile cu nr-ele 26 si 27 era prezentata solutia alternativa! Lovindu-ma de nesimtirea celor care ar fi trebuit sa fie foarte interesati de o solutie alternativa, mi-am pus speranta in doi jurnalisti TV, care ne tot spuneau ca ei “tin” cu romanii! Unul a fost “Nasul”, Radu Moraru, de care m-am ocupat mai sus! CELALALT jurnalist TV a fost Tudor Barbu, de la OTV! Eram convins ca, cu ajutorul celor doi, solutia mea va fi cunoscuta de parlamentarii Puterii, ceea ce va produce “dezarmarea” lor si votarea motiunii, deoarece nu ar mai fi avut nicio scuza in fata electoratului, sa voteze solutia REA pentru el, si cu probleme in aplicare! In aceste conditii m-am adresat astfel lui Tudor Barbu:
    Tudore! Daca nu vei citi si dezbate cu telespectatorii, cel putin o ora, solutia alternativa, la solutia criminala a lui Basescu, va insemna ca ai tradat poporul roman, si ca esti complicele lui Basescu la tentativa de genocid impotriva poporului roman, savarsita de acesta! Caci atentarea la “ratia” de subzistenta a milioane de romani, este, fara dubii, tentativa de genocid! Solutia mea nu atenteaza la “ratia” de subzistenta a niciunui roman, ci doar la “ratia” de lux, de divertisment si de confort, iar aceasta “atentare” vizeaza un numar de romani infinit mai mic, decat al celor vizati de genocid de catre Basescu! Trebuie spus apasat, ca sa inteleaga si cel mai greu de cap parlamentar din arcul Puterii, ca VOTUL lui impotriva motiunii, este unul in favoarea tentativei de genocid contra poporului roman savarsita de Traian Basescu!

    RăspundețiȘtergere
  7. CONTINUAREA comentariului dela orele 18:341 Toti parlamentarii care doresc sa voteze in favoarea tentativei de genocid a lui Basescu, trebuie sa stie ca pe Basescu il apara SPP-ul, acum ca si dupa mandat, iar in cazul condamnarii lui va fi aparat de gardienii puscariei! Pe parlamentari nu va avea cine sa-i apere de aceia pe care doresc sa-i “afunde” in mizerie si in moarte! Si-apoi cat de cretin trebuie sa fie un parlamentar, din arcul Puterii, pentru ca intre solutia criminala a lui Basescu si solutia alternativa oferita de mine, sa voteze solutia lui Basescu? Orice parlamentar din arcul Puterii trebuie sa stie ca nu cei ce vor respinge solutia Basescu-Boc vor fi vinovati pentru eventuala ratare a urmatoarei transe de la FMI, ci Basescu care nu s-a consultat cu nimeni pentru a adopta cea mai buna solutie pentru poporul roman! Pentru toate posibilele necazuri ale romanilor, in cazul ratarii urmatoarei transe FMI, VINOVAT va fi Basescu, si el va trebui tras la raspundere, inclusiv prin demitere si trimitere in Judecata, pentru subminarea economiei naionale si tentativa de genocid!
    Bucuresti, 13-06-2010, 02;20h Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic intre 1958-1963 si febr.-aprilie 1986!

    Dupa ce agentii acoperiti in jurnalisti, ai lui Basescu, Radu Moraru si Tudor Barbu au fost deconspirati, fara drept de apel, le-am prezentat amndorura urmatorul text: “Radu Moraru si Tudor Barbu (OTV) si-au indeplinit misiunea, data de mafia lui Basescu, de a prosti poporul cu televizorul! Amandoi in ciuda rugamintii mele de a ajuta poporul roman sa nu fie victima Mafiei lui Basescu, care vrea sa-i fixeze Taxe de Protectie (15%pentru pensionari,25% pentru salariati), au ALES de buna voie sa presteze pentru Mafie si au bagat diversiuni. Tudor Barbu a bagat de la 16:30 diversiunea Blejnar, iar “Nasul” a bagat, de la ora 20:00, diversiunea “Contractele lui Sova” si a continuat cu Talpes! Acesti doi NEOAMENI nu au dorit sa previna taierea pensiilor si salariilor! Pentru toti oamenii care mai au un neuron functional, aceste doua CANALII trebuie sa se constituie in doi fosti presupusi ziaristi, care acum sunt doi morti profesional! Cand vor mai deschide gura pentru a presta in favoarea Mafiei, declarandu-ti dragoste, drag popor, arunca-le cate un sul de hartie igenica sa-si stearga gura! MIZERABILI !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. CONTINUARE comentariul de la orele 18:34! Toti parlamentarii care doresc sa voteze in favoarea tentativei de genocid a lui Basescu, trebuie sa stie ca pe Basescu il apara SPP-ul, acum ca si dupa mandat, iar in cazul condamnarii lui va fi aparat de gardienii puscariei! Pe parlamentari nu va avea cine sa-i apere de aceia pe care doresc sa-i “afunde” in mizerie si in moarte! Si-apoi cat de cretin trebuie sa fie un parlamentar, din arcul Puterii, pentru ca intre solutia criminala a lui Basescu si solutia alternativa oferita de mine, sa voteze solutia lui Basescu? Orice parlamentar din arcul Puterii trebuie sa stie ca nu cei ce vor respinge solutia Basescu-Boc vor fi vinovati pentru eventuala ratare a urmatoarei transe de la FMI, ci Basescu care nu s-a consultat cu nimeni pentru a adopta cea mai buna solutie pentru poporul roman! Pentru toate posibilele necazuri ale romanilor, in cazul ratarii urmatoarei transe FMI, VINOVAT va fi Basescu, si el va trebui tras la raspundere, inclusiv prin demitere si trimitere in Judecata, pentru subminarea economiei naionale si tentativa de genocid!
    Bucuresti, 13-06-2010, 02;20h Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic intre 1958-1963 si febr.-aprilie 1986!

    Dupa ce agentii acoperiti in jurnalisti, ai lui Basescu, Radu Moraru si Tudor Barbu au fost deconspirati, fara drept de apel, le-am prezentat amndorura urmatorul text: “Radu Moraru si Tudor Barbu (OTV) si-au indeplinit misiunea, data de mafia lui Basescu, de a prosti poporul cu televizorul! Amandoi in ciuda rugamintii mele de a ajuta poporul roman sa nu fie victima Mafiei lui Basescu, care vrea sa-i fixeze Taxe de Protectie (15%pentru pensionari,25% pentru salariati), au ALES de buna voie sa presteze pentru Mafie si au bagat diversiuni. Tudor Barbu a bagat de la 16:30 diversiunea Blejnar, iar “Nasul” a bagat, de la ora 20:00, diversiunea “Contractele lui Sova” si a continuat cu Talpes! Acesti doi NEOAMENI nu au dorit sa previna taierea pensiilor si salariilor! Pentru toti oamenii care mai au un neuron functional, aceste doua CANALII trebuie sa se constituie in doi fosti presupusi ziaristi, care acum sunt doi morti profesional! Cand vor mai deschide gura pentru a presta in favoarea Mafiei, declarandu-ti dragoste, drag popor, arunca-le cate un sul de hartie igenica sa-si stearga gura! MIZERABILI !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Lucian Ancu: Fireste, nu te referi la fundalul dictaturii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @joness: Nu o supraevaluez pe Elena Udrea; mi-e teamă că îi evaluez corect pe tzutzării care nu pot iesi din „capcana Elena Udrea”...

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters