Pagini

vineri, 22 noiembrie 2019

O bucurie nu-i revine niciodată unuia singur

Romanian PR Award 2019. Pe scenă, cu coronița de argint
Nu știu alții cum sunt, dar eu câteodată mă bucur în mine. Se întâmplă să și exteriorizez, atunci când chiar simt că trebuie să știe și alții. Este cazul acum. Mă refer la bucuria temperată, responsabilă și decentă, pe care v-o împărtășesc: campania noastră #EducațiePentruPerformanță a fost premiată la Gala Romanian PR Award 2019 = cele mai importante premii ale industriei PR din România.



Este un sentiment deosebit acela în care ți se spune numele, la momentul bilanțului, într-o sală în care sunt sute de oameni de PR talentați și eficienți, care au făcut o mulțime de campanii minunate.  

Vorba aia, bucuria datoriei împlinite.

Dovada


Mai jos, o postare luuungă pe Facebook, scrisă în ziua în care aflam despre nominalizare.

Telefonul de dis-de-dimineață departe ajunge


...Îmi amintesc așa: era foarte dimineață când mi-a sunat telefonul. Era în urmă cu un an și jumătate (era pe vremea în care cireșii, corcodușii, merii tocmai își scuturaseră florile). Voce de femeie hotărâtă și entuziastă. Ne-am întâlnit. Am discutat îndelung, în apartamentul de la ultimul etaj, de unde Casa Presei se vedea ca o jucărie. Eram cinci: Mihaela PellegriniOana IvanMadalina Barbarasa, Luigino Pellegrini și cu mine.

Inițial, a fost vorba despre a face un site pentru o tabără de fotbal. Dar am început să construim, să ne imaginăm, să proiectăm în gând, apoi pe hârtie.

La prima tabără de fotbal Juventus, lansată cu hei-rup, într-o lună și jumătate, bazându-ne pe un site deslușit cu mare măestrie de Bogdan Adalbert Șaitoș, am descins cu emoție la locul de desfășurare cu mult timp înainte de ora la care îi chemasem pe participanți. Iar atunci când parcarea, apoi locul amenajat pentru primirea lor s-a umplut de părinți și de copii nerăbdători, m-am tras un pic deoparte.

A fost din ce în ce mai frumos, mai ales că eram cu toții pe aceeași lungime de undă; fotbalul și educația trebuie să meargă mână-n mână, altfel nu se poate în vremurile pe care le trăim.

Așa s-a născut principiul #EducațiePentruPerformanță, care stă scris cu litere mari lângă tot ceea ce am construit împreună cu prietenii noștri, familia Pellegrini.

Am făcut Ora de caligrafie pe terenul de fotbal, Ora de caligrafie pentru sportivi la Muzeul Naţional Cotroceni, iar în „programa” taberelor de fotbal Juventus au apărut cursuri de limba italiană pentru sportivi, training media, ateliere de nutriție, de igienă orală,

De astă-vară, s-a înființat Juventus Academy București, care este cu adevărat o școală de fotbal. Și când spun „școală”, la asta mă refer. Pentru că Educația pentru performanță și-o asumă toți cei implicați, începând de la managerul general Massimo Pedrazzini, trecând pe la minunata Chiara Pellegrini și neobositul Robert Vissa, ajungând la părinții din comunitatea #JAcademyBucuresti și la copiii care învață, zi de zi, să fie mai buni în tot ceea ce fac.

Ce-am vrut să spun?

Că Mihaela Pellegrini este foarte matinală și astăzi și parcă tot mai neobosită. Că Juventus Academy București crește frumos, admirabil.

Și că proiectul PiArt Vision „Educație pentru Performanță”, început în urmă cu un an și jumătate, undeva în Bucureștii Noi, la ultimul etaj, de unde Casa Presei Libere se vede ca o jucărie, a fost nominalizat la premiile Romanian PR Award.

P.S. În imagine, Eugenio Astorino Tutoli, în timpul primei tabere de fotbal JTCR. A venit și la a treia. Foto: Claudiu Vișan

Un comentariu:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters