Pagini

miercuri, 13 noiembrie 2019

Cu cască, fără cască


Campania electorală a intrat într-o nouă fază, în fine. Klaus Iohannis ar trebui să-i mulțumească Vioricăi Dăncilă. Obligat de linia de atac “Iohannis fuge de dezbaterea cu o femeie” și mai ales de reacția nervoasă și cvasigenerală a propriului public, s-a repliat prin portița deschisă de câțiva: măcar o mega-conferință de presă, măcar discuții deschise, nu lozinci.

Conferința de presă din această seară a fost bună și foarte utilă. În afară de câteva mici “scăpări” (de exemplu, Ponta a devenit “rezonabil”, deși alegătorii lui Iohannis nu înghit această reevaluare), Iohannis a răspuns la toate întrebările (și nu au fost putine). 

Mai important însă a fost faptul că s-a detensionat situația. Presupun că nu sunt foarte mulți cei care să îi mai reproșeze că nu iese la confruntare cu Dăncilă. Mă refer la potențialii lui votanți. 

Iar Promisiunea unei dezbateri “așezate”, marți seara, le oferă răgaz lui și oareșce liniște lor; în plus, sunt șanse să ducă în derizoriu apelurile la confruntare directă venite dinspre tabăra Dăncilă. Cel puțin raportat la bazinul electoral al lui Iohannis și la pericolul de demobilizare - care se răspândise deja foarte mult, viralizase.

De partea cealaltă, Dăncilă a fost nevoită sa răspundă rapid și a ieșit cu o declarație de presă destul de bine articulată și citită decent (considering). N-a fost chiar o conferință de presă, dar a răspuns la câteva întrebări. E lăudabil că se străduiește. 

Altfel, rudimentar “atacul la cască” pus la cale de PSD și executat de câțiva răspândaci - în frunte cu Gabriela Firea. Talk show-urile de după au consumat mult timp cu această prostie (e ok că a fost demontat fake news -ul). Se știe, dacă nu vrei într-adevăr dezbatere (deși zăngăni că e tot ce-ți dorești), acționezi ca la carte când se pune problema: distorsionezi, muți vorba, ridici poalele.

În afară de mizeria fake news “Cu cască, fără cască”, a fost o seară OK. 

Din păcate, vor urma mizerii din ce în ce mai mari, cu scopul mobilizării propriilor susținători și a demobilizării celorlalți. Din fericire, azi s-a trecut un hop și putem privi la jumătatea plină a Precedentului: vrei, nu vrei, ieși la confruntarea cu jurnaliștii, Candidatule!


#NaivPrinRomânia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters