Pagini

marți, 29 noiembrie 2016

Foto din mașină - provocarea de marți pentru ziua de miercuri

Vedere din București. Aripa sudică a Spitalului Colțea, fotografiată din mijlocul străzii. Foto: Calin Hera
Am descoperit-o dintr-o nevoie. Probabil că am un defect de fabricație: uneori văd cadre. În plus, am nevoia să le împărtășesc. Iar la un moment dat, s-a întâmplat să am un telefon care putea să fotografieze. Așa am descoperit-o. La fotografia făcută din mașină mă refer.

Uneori am oprit la marginea drumului. Am tras pe dreapta. Alteori m-am rugat să nu se facă verde la semafor (ați observat că semafoarele fac în ciudă?). Deseori m-au claxonat participanții-la-trafic. Da, eu eram ăla care vă enerva. Găsisem cadrul perfect și am uitat că eram la volan; eram, doar, acolo.

O singură dată am fost amendat pentru folosirea telefonului la volan. Mi-am dat seama după primul schimb de propoziții cu dl. polițist că e irelevant faptul că nu vorbeam la telefon. Îl aveam în mână, mă avea la mână. Nu îmi amintesc dacă fotografia aceea a meritat. Nici nu contează. A meritat să fotografiez, și m-am bucurat că am făcut-o, din sau de lângă mașină.

Nu recomand fotografierea de la volan. Poate duce la producerea unor accidente rutiere urâte (aveți dreptate, nu există accidente rutiere frumoase). Nu recomand deci fotografiatul din mașină, atunci când sunteți la volan, dar vă provoc să căscați ochii. Scuze pentru „căscați”! Și cea mai scurtă și mai banală călătorie vă poate aduce în raza vizuală imagini incredibile, extraordinare, cadrul perfect, care trebuie neapărat imortalizat.

Aceasta nu este doar Provocarea de marți pentru ziua de miercuri. Aceasta este o provocare generală. Cine știe, poate vom organiza împreună o expoziție de FOTOGRAFII FĂCUTE DIN MAȘINĂ. Ei, ce ziceți?

Ne vedem mâine, la Miercurea fără cuvinte. Când, pentru că am primit această propunere, voi face provocarea pentru săptămâna viitoare. La P.S. :)

6 comentarii:

  1. Da, da... :) Stiu cum e cu fotografiatul din masina - nu din experienta (nu stiu sa fotografiez) dar, uneori, oprim (parca) din suta-n suta de metri pentru "un cadru - doua - noua". :)
    Voi cauta cateva fotografii facute (de altii) din masina. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. He, he! Câte poze am reușit să fac din mersul mașinii. Pur și simplu nu puteam să ratez ocazia de a imortaliza atâtea lucruri sau locuri faine. Pe vremea când nu erau smartphone-urile astea mari și incomode, aveam un Sony Ericsson minunat, mic și foarte îndemânatic la fotografii. Cu el puteam să fac fără probleme poze din mers.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters