Pagini

duminică, 13 noiembrie 2016

Șoseaua Mihai Bravu. Învăluită în fum


Vedere din București. Biserica Crucea Nouă învăluită în fum. Foto: Calin Hera
Duminică dimineața. Informație ciupită în fugă: fum prin gurile de aerisire, trafic restricționat. Mare șmecherie! Dar e aproape. Am dat o fugă.
Vedere din București. Doar tramvaiul 1 trece. Foto: Calin Hera
Din Rondul Baba Novac nu poți merge cu mașina spre Vatra Luminoasă decât pe ocolite. Singurele vehicule care circulă în zonă sunt mașinile pompieilor, ambulanțele și tramvaiul 1. Din loc în loc, fire de fum cenușiu, care ies din asfalt. Polițistul care dirijează traficul îi face semn colegului din mașină. „Hai, mă!”. Fac schimb de locuri. Înăuntru, sub girofar, e cald. Afară e frig. Îți îngheață amprenta, abia deschizi telefonul.

Vedere din București. Fum la intersecția Șos. Mihai Bravu - str. Rodul Pământului. Video: Calin Hera

Acțiunea se desfășoară însă mai departe, la colțul Spitalului „Victor Babeș” - intersecția Șoseaua Mihai Bravu cu strada Rodul Pământului. Pe dedesubt e magistrala 1 a metroului, zona dintre stațiile Piața Muncii și Dristor 2. E o biserică acolo, Biserica Sfânta Cruce. E și o benzinărie Petrom. Și mult fum care iese din pământ. Fum alb-cenușiu. Miros de plastic ars.

Vedere din București. Fum la intersecția Șos. Mihai Bravu - str. Rodul Pământului. Foto: Calin Hera

Polițiștii de la Rutieră și cei de la Ordine Publică stau și se uită. Opresc mașinile. Din când în când, sunt învăluiți în fum. „Nu știm ce arde. N-ai cum să știi până nu intri, dar pompierii nu au cum să intre pentru că e foarte cald jos. Probabil ceva de la Radet. Agentul termic”, zice un domn în uniformă, căruia parcă îi e ciudă că nu e acasă, cu nepoții. Un coleg cu chipiu face poze cu smartphone-ul.
Vedere din București. Să fotografiem, zic. Foto: Calin Hera

Pompierii dau roată unei guri de aerisire de unde fumul e mai negru și iese cu viteză mai mare. Cară scări, țevi, furtunuri. Se strigă unul pe altul. La un moment dat, coboară un furtun cu terminație metalică lungă. Probabil că începe operațiunea propriu-zisă.

Vedere din București. Să fotografiem. Foto: Calin Hera
Vedere din București. Pompieri în acțiune. Video: Calin Hera
Trecătorii trec. Câțiva așteaptă tramvaiul. Unii sunt întorși cu spatele, dar și pe ei îi învăluie fumul și mirosul de plastic ars.

UPDATE. Informații și fotografii din acest articol au fost preluate de ziarul România liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters