Problema buclucașă |
N-au zis care e diagrama elevilor, care a notelor. În schimb, la legendă, au scris „număr elevi” cu albastru, culoarea cu care erau reprezentate, în realitate, notele. Jumătate dintre copiii care au încercat să rezolve problema (vor fi fost destui care au pus la plezneală) s-au luat după legendă, jumătate după faptul că notele sunt de la 1 la 10, deci axa notelor e cea orizontală.
Părinții elevilor, în special mamele, s-au ofticat. Mai precis, ai celor care au încurcat-o, care au căzut în plasa șmecherilor de profi de la minister Au pornit o petiție. Să se considere ambele răspunsuri corecte. Au semnat vreo 27.000 în câteva ore. Destule? Habar n-am. Dar îmi place matematica. Șmecheriile astea făcute de profii din minister, care au conceput genialul subiect, nu. Pentru că demonstrează ce? Verifică ce?
Demonstreaza alinierea matematicii romanesti la matematica din alte tari.
RăspundețiȘtergereSint tari in care elevii sint testati la sfirsitul liceului la nivelul: stiti sa cititi un articol din ziar?
Si sa faceti o analiza a informatiilor?
Asta e prezentul si nu vreau sa ma gindesc la viitorul matematicii...
Problema e ca enunțul a fost neclar.
RăspundețiȘtergereProblema e că e neclară mintea celor care fac acest fel de subiecte...
RăspundețiȘtergereNu știu. Dar e un deranj. Care nu arată cât de bine e pregătit un copil la matematica.
Ștergerematematica este despre "a gandi" . Subiectele la aceasta materie , tocmai asta trebuie sa verifice , daca elevii gandesc, si nu daca si-au insusit niste sabloane. Imi pare sincer rau pentru cei care nu s-au prins , dar asta este ! In lupta crancena pentru nota, dupa cheltuirea a multi bani pe meditatii, unii se pot simti frustrati . Petitia initiata masoara gradul de frustrare si nimic mai mult
ȘtergereDragă mama, aici e vorba de copii de 14 ani. Nu văd de ce n-a fost totul clar pentru oricine, și pentru genii ale excelului și pentru copii nesiguri pe ei. Zicea cineva: ideea e să scoți dintr-un elev ceea ce știe, nu să-i arăți că e prost.
ȘtergereCa sa nu mai existe ,,frustrari" cum zice mama, copiii, in cei 8 ani de scoala, trebuie sa invete sa gandeasca. Nu poti sa ceri in toata aceasta perioada insusirea unor sabloane, iar la examen sa le ceri mai mult decat atat.
ȘtergereAtunci ce este asa de greu sa gandesti ca notele sunt de la 1 la 10 si sa iti dai seama dupa legenda ca tot ce e albastru se refera la numar de copii?....
ȘtergereNu sunt de acord nici cu tine si nici cu parintii care au facut acea petitie. Subiectul mi se pare foarte clar. Doar cine n-a facut niciodata o diagrama in Excel poate spune ca e neclar.
RăspundețiȘtergereCâte diagrame în Excel crezi că se fac în clasele V-VIII?
ȘtergereNu prea multe!
ȘtergereCalin, e doar un test de citire. E perfect complet explicat in enunț. Repartiția notelor. Care si unde e problema, sau încercarea de a păcăli copiii? Asa arată orice histograma. OK, la absoluta rigoare puteau adăuga "nota" pe axa Ox. Dar e specificata in numele graficului. Repartiția notelor.;) Nu pot sa înțeleg cum părinții însăși comit o greșeala elementara si mai sint si mindrii de ea;)
RăspundețiȘtergereEu cred că enunțul trebuia făcut „la absolută rigoare”. Așa cred eu.
ȘtergereFaptul că s-au găsit treizeci și ceva de mii de oameni să semneze o petiție nu înseamnă decât că avem de a face cu o vină împărțită. A elevilor, care nu sunt familiari cu Excelul, ci doar cu jocurile pe calculator, a părinților, care poate că își cocoloșesc copiii și sunt foarte subiectivi, dar și a celor care au formulat un subiect care, „la absolută rigoare”, trebuia să mai conțină ceva.
P.S. Care e greșeala elementară pe care o comit părinții?
Da, subiectele nu au fost grele, dar ideea unor „chichițe” derutante este o prostie. Matematica este o știință exactă, iar „bâjbâielile” unor enunțuri n-au niciu rost. Cel puțin la nivelul de clasa a 8-a, când sunt doar copii. Mă rog, la noi.... ca la noi!
RăspundețiȘtergereA fost o strategie pentru a discrimina la varf.
RăspundețiȘtergere