Pagini

joi, 8 iulie 2010

Ziare si iaurt livrăm!

O revenire la interviul cu Patriciu reprodus de paginademedia din revista internă a grupului Adevărul, Liderul.

Ideea dezvoltării platformei online inclusiv prin intermediul blogurilor angajatilor nu mi se pare rea. E de discutat aici. (De exemplu, era o vreme când primeam zilnic o droaie de messuri care contineau linkuri la articole din editiile locale ale Adevărului de la fosti corespondenti ai EVZ. Si de la Petrisor Obae primesc mereu link, imediat ce face un ou :P. Asta nu mă deranjează. Pur si simplu, ca jurnalist, sunt interesat să aflu mereu o multime de informatii, dintre care incerc să le selectez pe cele mai bune.)

Dar altceva voiam să zic: cel mai mult mi-a plăcut partea în care Patriciu spune că ziarele vor ajunge acasă pe bicicletă si pe scutere, împreună cu pâinea si cu laptele, la sapte dimineata.

„... în trecut, băcanii vindeau pe caiet, adică pe datorie. Azi metoda se poate menţine. Înlocuim caietul cu computerul şi atunci vindem pe datorie de la ziare până la iaurturi. Dar i le duci dimineaţa, la şapte, acasă. Laptele, pâinea şi ziarul. Aşa poţi să creşti numărul de abonaţi. Altfel, tirajele ziarelor nu au cum să crească” (Dinu Patriciu)

As face abonament la un astfel de ziar fără nicio retinere.

5 comentarii:

 1. Caline, Patriciu viseaza cai verzi pe pereti. Cine cumpara ziare la 7 cind ele sint citite de la 5.30 in metrou?
  Ca sa nu mai spun ca aia care au timp sa ia micul dejun te injura daca ii trezesti cu laptele la 7 iar la ceilalti de acreste pina ajung acasa dupa orele suplimentare neplatite.

  RăspundețiȘtergere
 2. În primul rând, felicitări pentru blog. N-am stiut că ai asa ceva. (De acum, îl am în blogroll.)

  În al doilea rând: asa cum se dau ziare la carti, se pot da si la iaurt. Las gluma la o parte: eu cred sincer că singura sansa pentru presa scrisa asta e - să vină ziarul acasă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai vine acasa doar ca, in cel mai bun caz, vine cu stirile de ieri. Ai minca iaurt expirat?

  Cit despre blog, e facut din curiozitate. Nu cred ca merita o asa onoare ca aceea dintre paranteze :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @Dorel:
  N-as manca iaurt expirat, dar un ziar nu înseamnă „stirile de ieri” - asta e o abordare depăsită. Un ziar bun e bine scris, si-l citesti de plăcere, stabileste agenda, prezintă de ce -uri, opinii.
  PS Mare onoare! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. TRAIAN BASESCU SEFUL UNEI AGENTURI DE ” CRIMA ORGANIZATA ”
  ACTIVAND IN SUA.
  Vice Presedinte al Senatului Romaniei.
  Domnule Dan Voiculescu
  Stiu ca sunteti extrem de interesat de evaziunea fiscala, economia subterana si spalarea banilor. Va pun la dispozitie o operatiune ganstereasca in care este involvat insusi seful statului. Este vorba de deschiderea unei institutii fictive care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati ” Institutului de studii post comuniste ” din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gansteri Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes. Culmea ete ca niciodata nimeni nu sa interesat daca acest instititut exista, are vreo activitate si unde se duc banii timp de multi ani de zile.
  Este evident ca un asemenea institut la 20 de la caderea comunismului nu intereseaza pe nimeni. Faptul ca acest institut este sponsorat din bugetul ICR al carui presedinte de onoare si de fapt este Traian Basescu,face ca lucrurile sa fie extrem de suspect. Ce legatura are un asemenea instutie cu reprezentarea culturala a Romaniei ?
  Este o uriasa operatiune de spalare de bani de multe milioane de dolari organizat de un grup de ” crima organizata ” care actioneaza la umbrela institutilor statului roman. Proba : Un interviu ” gafa ” al Vice- Presedintelui ICR Mircea Mihaes in Romania Literara , care explica cum cecuri cu sume uriase din banii publici sunt transportati pe sest catre Vladimir Tismaneanu in SUA. Va rog deschideti site-ul acestui institut fantoma sponsorat din bugetul ICR al
al carui Presedinte de onoare ( side fapt ) este Traian Basescu. http://www.inform.umd.edu/EdRes/Research/inner/lecture.html

  Veti descoperi ca acest institut nu are sediu sau activitate specifica de cel putin
12 ani. Va rog in consecinta in inalta dumneavoastra calitate, sa deschideti o ancheta parlamentara si sa faceti lumina in aceasta crima financiara uriasa cu ramificatii politice mai mult decat importante.
  CITITI PE BLOGUL ROBERT HORVATH DOCUMENTUL CARE VA TRIMITE GRUPUL MAFIOT BASESCU DUPA GRATII.
  Robert Horvath Deva ziaris USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters