Pagini

luni, 28 iunie 2010

Politică si durere

Am citit la Dan Selaru o radiografie a situatiei dramatice în care ne aflăm. Mai multe cifre sunt aici, pentru cei care le pricep.Perspectivele sunt sumbre, inclusiv izvorând din incapacitatea guvernului de a propune solutii adevărate, nu doar contabilicesti, si de a le implementa măcar pe cele asumate (am vorbit de mai multă vreme despre reforma cu asterisc, aiciaici si aici).

Oricât de rahat ar fi situatia, o motiune de cenzură acum ar fi un demers inutil, chiar dacă textul ar fi scurt si bun. Si asta în cel mai bun caz. În PDL se pregăteste rotatia de cadre. E un context în care criticile din interior sunt bune - fac bine la imagine. Multi dintre eventualii dezertori se asteaptă să primească ceva în urma ei, deci vor ezita să trădeze deocamdată. O motiune de cenzură acum ar fi doar un prilej de exercitii retorice cu rating minim însă. Românii au intrat într-o inertie a deznădejdii si a disperării, în amorteală.

Cred că e nevoie ca nimeni să nu intre in concediu si, mai ales, e nevoie ca partidele de opozitie să transmită mesaje coerente, credibile, concrete. Riscul cel mare e urcusul caricaturilor periculoase, gen Vadim sau Diaconescu-OTV.

UPDATE. Am scris câte ceva despre asta si în EVZ.

2 comentarii:

  1. Un pensionar, 88 de ani, fost inginer la marmura, insista s mergem la Boc sa-i declaram ca il sustinem si sa-i spunem ca cei care fac centura Chitila-Otopeni n-au facut corecta fundatia drumului; batranul a fost dezamagit ca nu se taie pensiile...Oricum, are 1.200.OOO.OOO lei vechi la o banca...Ieri a aflat ca va fi inflatie; omul stie ce-i inflatia...

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters