Pagini

vineri, 17 iulie 2009

Trei femei

Evenimentele ultimelor zile au fost dominate de trei femei.
Dar faptul că e vorba despre femei e doar o găselnită jurnalistică.

RIDZI. Aici mă despart de Mircea Cărtărescu, respectiv de teoria lui potrivit căreia „Cazul Ridzi” a devenit caz atât de răsunător numai fiindcă a fost vorba despre un ministru-femeie, cu nume numai bun de făcut jocuri de cuvinte de prost gust. Eu cred că fostului ministru al Tineretului i s-a tras de la faptul că a girat, dacă nu cumva chiar a condus matrapazlâcuri în care s-au vehiculat sume frumoase. Sunt de acord cu cei care au spus că afacerile cu ban public de la Ministerul Tineretului par găinării în comparatie cu tunuri celebre semnalate de presă de-a lungul anilor. Dar investigatia jurnalistică a fost impecabilă, iar dezvăluirile teribile. Ridzi a meritat cu vârf si îndesat tot ce i s-a întâmplat. Si bine ar fi ca investigatia să meargă mai departe. Inclusiv, de ce nu?, pe pistele sugerate de Traian Băsescu (complicitătile cu televiziunile).
UDREA. Ministrul Turismului intră în joc. Era chestiune de zile până să apară dezvăluiri despre bănetul pe care l-a avut/îl are la dispozitie Elena Udrea si felul în care l-a folosit. Hotnews prezintă câteva date seci în jurul cărora se va mai broda. Fire de care, dacă tragi, sigur iese ceva baban.
CATI. Bizar, dar Ecaterina Andronescu e personajul pozitiv al acestor zile, pentru că s-a luat de Republica Independentă „Spiru Haret”. Asta o va costa. Pentru că Organizatia nu tace, nu uită si nu iartă. Am scris mai multe despre asta într-un editorial EVZ.

8 comentarii:

  1. E treaba voastra, a jurnalistilor, sa trageti de fire pana cand va iesi la iveala tot "rahatul".

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit ce ati scris in editorialul EVZ. Din punct de vedere politic Abramburica o sa urmeze pe Ritzi (nu in Valea Jiului, binenteles). Cam des i se intampla sa dea cu stangul in dreptul,madam. De obicei miscarea asta gresita duce o cazatura destul de dureroasa. HG-ul emis luna aceasta specifica clar ca USH nu mai are voie sa organizeze admitere incepand cu anul 2009-2010 la formele de invatamant neacreditate. Corect! O lege intra in vigoare numai dupa data publicarii in MO, asta stie pana si Vanghelie, care este..asa cum este! A riscat mult Abramburica cu afiramtiile ca vor fi anulate retroactiv diplomele emise de USH la specializarile neacreditate sau neautorizate. Din pacate pentru ea a calcat pe coada multi mahari PSD-isti care sunt absolventi ai USH!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Geocer: În princpiu, unii chiar o fac.

    RăspundețiȘtergere
  4. @GMX: Eu cred că sunt multe mafii întrepătrunse în România.
    Şi 2), Ecaterina Andronescu nu cred că e vreo mare eroină, dar de data asta a făcut ceva lăudabil. La retroactivitate mă mai gândesc. Există argumente pro şi contra. Cred însă că o măsură cu efecte în timpul din urmă trebuie să urmeze cumva unor sentinţe în justiţie. Dar, repet, e doar o părere acum, trebuie să mai meditez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Considerand ca esti obiectiv (asta este parerea mea) te-as ruga sa faci mai multe sapaturi in legatura cu Spiru Haret si m-as bucura sa te ajut atat cat pot. Nu sunt de acord cu ce se scrie in ziare despre grile, despre faptul ca se primeau subiectele si raspunsurile prin e-mail..si multe altele. Sunt de parere ca ziaristii trebuie sa se informeze inainte sa arunce cu noroi in studenti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar nici una din cele trei nu merita un razboi mediatic...
    Unde-s vremurile cand merita sa mori cu pixul in mana - in redactie- pentru vreo fusta? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @GMX: Din câte stiu eu, nu era asa pentru toată lumea. Au fost/sunt oameni care au învătat pe bune acolo. Dar stiu si că sunt/au fost sumedenie care au cumpărat tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. @andibob: Sunt departe. Dar se poate muri si acum cu pixul în mână. Bine, că ar putea să cheme experti ca să afle ce obiect e ăla, asta e altă poveste.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters