Pagini

vineri, 19 iunie 2009

Ridzi. Studiu de caz

Atunci când scriu ceva despre vreun om apropiat lui Băsescu, primesc imediat replica: eşti vândut, scrii la comandă. (Există şi varianta cealaltă, pseudonime sprinţare preiau rapid, din mers, iniţiativa, şi fac rapid rechizitorii pe numele Băsescu.)
Mai există şi aceia care spun: dar de ce nu zici nimic despre cât a furat Tăriceanu? Ştiţi agresivitatea aceea de tip Vadim; nu neagă, dar mută discuţia, retoric. "Oi fi eu hoţ, nu pot nega, dar alţii sunt hoţi mai mari!". O capcană perfidă. Schimbi un pic discuţi şi, gata, vine alt subiect la rând!
Consider că e vorba de încercări de intimidare. În lumea forumurilor ziarelor există destui oameni plătiţi să ducă "lupta politică" la un nivel minor, la schimburi de scatoalce verbale, anonime, bineînţeles.
Asta dă naştere la un anumit tip de atmosferă. Aceea în care nimeni nu mai e interesat de ceea ce spui, ci doar de a-şi transmite propriile gânduri. Am spus gânduri? Trebuia să zic obsesii, sau mai corect: a transmite poezii pe care trebuie să le recite.
Nu sunt paranoic. Miron Mitrea recunoştea existenţa oamenilor de partid plătiţi să facă zgomot. În plasa lor cad apoi oameni de bună credinţă, cu convingeri mai puternice sau mai disponibili la a prelua convingeri ori aşa-zise convingeri.

De exemplu, în cazul Ridzi-628.000 de euro. Aceia care acuză ziaristul de tot felul de mizerii nu-şi pun problema că banii scurşi prin buzunarele sparte sunt bani publici. Ori n-au capacitatea asta, ori nu au voie să gândească aşa departe. Atâta "pasiune" politică nu face bine. Tulbură minţile. Iar minţile tulburate sunt mai uşor de controlat.

6 comentarii:

  1. Intr-adevar, sunt o multime de oameni care din convingeri de partid sau la instructiunea sefilor lor vin si deturneaza discutia de la subiectul ei original. Si anume ca dna Ridzi a cam facut o lata de data asta risipind banii publici. Pe ei nu ii intereseaza ca banii aia sunt banii contribuabililor deci si ai lor, probabil pentru ca si ei beneficieaza de o particica infima din aceste tunuri date de politicieni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti nesimtita CUCOANA!
    Invatamantul se lupta cu lipsuri si tu iti bati joc de bani!!!
    Hai la lupta oameni buni prea ne calaresc RETARDATII ca EBA si nesimtitele de ministerese PDL

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Curata murdarie, coane Fanica. Pai sa dai tu un purcoi de bani de la minister, deci din banul public, deci din impozitele platite de mine, de Calin Hera si de toti ceilalti, pentru a o promova pe EBA si a o trimite in parlamentul european, asta se numeste "deturnare de fonduri". Iar intr-o tara civilizata (deci, nu in Romania), chestia asta se pedepseste rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bani publici= Bani proprii pentru alesi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cazul e cât casa. E posibil ca, azi, tanti Ridzi să demisioneze.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters