Pagini

luni, 15 iunie 2009

Băsescu. Două mesaje

Două au fost mesajele-cheie pe care a tinut să le transmită Traian Băsescu la sedinta de guverm la care i-a zis lui Emil Boc să spună că l-a invitat.

1. Primul, ăla cu re-ce-si-u-nea. Cu câteva săptămâni în urmă, când o nega, am zis că e iresponsabil. Dar povestea putea avea si o parte bună, îmbărbăta lumea (eu sunt în tabăra celor care cred că o multime de fenomene economice au la bază inertii, perceptii; cu alte cuvinte, dacă le spui oamenilor că e rău, vor face astfel încât să le fie rău. Si invers.) Îsi alesese o temă electorală delicată, dar potrivită firii lui de luptător. Acum, Băsescu ori

a) îsi ia măsuri de sigurantă (eu v-am spus că e naspa, nu m-ati crezut!) ori

b) prezintă o situatie mai neagră decât în realitate pentru ca, la alegeri, să raporteze una mai bună (bine că m-am implicat eu!)
Personal, cred că s-a aventurat atunci când a zis că a fost depăsită partea cea mai nasoală a crizei. Si că abia acum are dreptate.

2. Al doilea e ăla cu Educatia. Si scolitul si nescolitul sunt sensibili la acest subiect. E o parolă electorală. Atunci când Băsescu se delimitează, practic, de „filosofii neîncadrabili”, o face constient. Stie că „tinichigii” si „ospătarii” sunt mai multi si, speră, mai usor de păcălit. Trece de partea lor, inventează o baricadă, pentru că cel mai bine îi prieste conflictul, chiar si unul nereal.

2 comentarii:

  1. Probabil a constatat el asa ca prea se plictiseste lumea. Si si-a zis sa mai arunce cate o bomba, ca sa avem noi ce discuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca e mai mult decat atat. E calcul politic. Atat.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters