Pagini

luni, 15 ianuarie 2018

Liderii PSD. Sumă zero

Sumă zero (Dragnea, Tudose)
PSD face agenda publică în contextul în care Opoziția nu dă semne de viață. PSD face agenda publică, dar discuțiile sunt derizorii. Mize mici. Țară de margine. Oameni de stat de doi bani. Politicieni tip mărunțiș.



PSD, partidul care a bulversat România după un an în care a guvernat practic singur și și-a pus sieși piedici, dovedește încă o dată că se pricepe la blabla-uri electorale, însă nu și la a guverna cumsecade. Dacă scopul lui Dragnea & Co. nu este acela de a distruge România și de a o decupla de lumea civilizată, atunci acțiunea PSD este un eșec răsunător. Nici măcar porcăria cu legile amputarea Justiției n-o să le iasă.

Om de stat: Lia Olguța Vasilescu 

Penibilul zilei de astăzi, luni, 15 ianuarie, în care, chipurile, se joacă soarta meciului Dragnea-Tudose (mare derby, ce să zic...) este ilustrat de mărețul om de stat Lia Olguța Vasilescu. Cu o seară înaintea unei ședințe în care, până la urmă, se joacă soarta guvernului din care face parte, ministrul Muncii ia la rând aplicații de gimnaziu care circulă pe Facebook, pentru a vedea, stai să vezi, care politician are același calități pe care ea le are. Pe bune? Om de stat? Ministru? Brrrr! Sărăcuța Românie...

Da, România stă pe loc, ba chiar face pași înapoi, cu ciudă, în timp ce oamenii de stat fac jocuri politice de doi bani. Parcă am înota într-o piscină umplută cu albuș de ou. Noi, românii. Suntem proști, din moment ce nu reușim să producem decât inși de talia unor Carmen Dan, Mihai Tudose, Liviu Dragnea. Lia Olguța Vasilescu sau Niculae Bădălău. Pe bune?

Scriu aceste rânduri cu dezgust. M-am săturat de acest fel de Românie. N-am niciun chef să intru în jocul calculelor tip câți fani are Tudose, câți Dragnea, cât de mult simte Gabriela Firea miros de sânge și se va fi hotărât să-i dea un brânci lui Dragnea sau cine e mai periculos, Dragnea Mafiotul sau Tudose Imprevizibilul.

Dezolant mi se pare că există riscul să mă satur să tot aștept să-l văd pe Ludovic Orban pe un cal alb sau măcar pe Dacian Cioloș pe vreo mârțoagă, să dea și ei semne de viață și de speranță*. Să arate ceva și ceilalți.  Nu te poți baza la nesfârșit pe principiul „încurcă-i, drace!”, nu poți sta tot timpul deoparte, doar-doar se omoară pesediștii între ei; tot nu vor dispărea toți. Balaurul are multe capete. Stilul Iohannis i se potrivește lui Iohannis.

UPDATE. Ludovic Orban a ieșit să facă niște declarații. Moale

*Vlad Voiculescu. Doar el? Remarcabil. Însă doar atât?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters