Pagini

marți, 7 februarie 2017

Vă provoc să arătați fotografii din centrul orașului

Vedere din București. Momentul acela în care centrul capitalei trecea, pe Calea Victoriei, prin fața monumentalei clădiri CEC. Foto: Calin Hera
Provocarea de marți pentru ziua de miercuri (MfC) este să arătați fotografii din CENTRUL ORAȘULUI. Downtown, cum s-ar zice.



Centrul orașului nu este întotdeauna la Kilometrul Zero. De multe ori, CENTRUL ORAȘULUI este un loc care se schimbă. Este locul în care pulsează orașul. Un loc pe care oamenii îl caută, unde se regăsesc.

În București, a merge „în centru” înseamnă, în funcție de moment, de ceea ce înțelege fiecare, de nevoie, la Unirii, în Centrul Vechi - Lipscani, la Universitate, la Romană sau, mai nou, în Piața Victoriei.

Nu vreau să vă provoc să fotografiați mitingurile din aceste zile, dar nici nu vă pot împiedica să o faceți. Mi-ar plăcea să alcătuim împreună o hartă a inimii orașelor în acest miez de februarie 2017. Un EKG.

Mărturisesc, mi-ar plăcea ca Miercurea fără Cuvinte asta să ofere: analize foto ale câte unei felii de viață urbană/rurală. Cred că ideea nu e ca fotografiile să fie perfecte, ci cât de cât proaspete, autentice și, preferabil, la temă. Să ne înțelegem, nu e o obligativitate, doar o rugăminte: mi-ar plăcea să facem câte un puzzle d-ăla WOW. 

4 comentarii:

  1. Nu am foto cu Centrul la inceput de februarie 2017, si nici nu stiu pe cineva care sa fi facut, dar ceva potrivit - macar partial - sper sa gasesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi și final de ianuarie :)
      Cu cât e mai la zi cu atât mai bine. Ideea e să fie un ceva urban. ca să mă exprim astfel.

      Ștergere
  2. Bună idee! Să caut prin „arhivă”, căci am destule cu urbea noastră.
    Seara bună, dragă Călin! :-)

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters