Pagini

marți, 28 februarie 2017

Călin, Petrică și lupul MfC

Ilustrație Petrică și lupul. Sursa: art-book.ro 

Scurtă introducere, pornind de la o fabulă esopiană. Era un ciobănaș, căruia în popor i s-a spus ulterior Ion, Petrică sau ciobănașul, care avea grijă de oile satului și care a descoperit într-o zi o distracție nouă: alertarea la mișto a satului.


Tare s-a amuzat Petrică strigând „săriți, lupul!” și văzând cum oamenii lasă totul baltă și dau fuga să-și salveze oile din colții pretinsului lup, dar întâlnesc la fața locului doar mioare păscând liniștit și râzul batjocoritor al năzdrăvanului. Figura a ținut de două ori, A treia oară, când chiar a venit lupul (Petrică dăduse dovadă de o nemaipomenită intuiție), nimeni nu a mai ținut cont de țipetele lui, de astă dată sincere, așa că turma a fost decimată.

Morala e binecunoscută.

Ceea ce vreau să vă spun, și v-ați prins deja, este că nici de data aceasta nu am reușit să pregătesc așa cum se cuvine noua locuință a Miercurii fără Cuvinte. Am probleme tehnice, care țin de plug-in-ul WordPress. Mai precis, am achiziționat pachetul Platinum de pe Blenza, dar nu am găsit încă toată soluția tehnică pentru implementarea lui pe noul blog (voi aprecia orice ajutor).

Nu mai promit nimic, nu vreau să pățesc precum Petrică și, când va fi să fie..., înțelegeți.

Prin urmare, mâine tot aici ne vedem. Provocarea, vă reamintesc, e MĂRȚIȘOR. Banal, dar din inimă.

Calendarul Provocărilor


1 martie - Mărțișor
8 martie - Eternul feminin
15 martie - Statui (fotografiați una sau mai multe statui din orașul vostru)


NOTĂ despre Petrică


Cred că pe Petrică al nostru al fi trebuit să îl doară încă un lucru, încă mai important decât acela că sătenii nu l-au mai crezut a treia oară, când chiar era pe bune: oamenii săriseră, că vin lupii, ca să-și salveze oile. Povestea nu consemnează nicăieri vreo îngrijorare a consătenilor cu privire la soarta lui Petrică. Altfel spus, tânărul cioban ar fi trebuit să-și măsoare și vârful nasului.

*Se poate vorbi, în context, și despre ulciorul care nu merge de multe ori la apă, dar ați prins deja ideea. 

2 comentarii:

  1. Ha, ha! Ești tare amuzant, cum ne-ai amintit de celebra povestioară a lui Petrică. Cât despre... amânarea mutării, stai liniștit. Nu-i niciun bai, până se rezolvă cu problemele tehnice pentru platforma Wordpress, care se pare că face figuri pentru această frumoasă inițiativă a MFC.
    Numai bine și o noapte cât mai bună! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru înțelegere, Alex.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters