Pagini

joi, 2 februarie 2017

Cum se văd protestele în sistemul de valori dragnean. A treia dimensiune

Gânditorul Liviu Dragnea nu și-a mai găsit zâmbetul la conferința de presă din 2 februarie
Liviu Dragnea și Carmen Dan confirmă mai rapid decât credeam ceea ce scriam ieri: descumpănirea „aparatului” că nu reușește să identifice liderii protestelor. În sistemul de valori dragnean, oamenii trebuie aduși cu autobuzul la vot, la manifestații pe Arena Națională sau la contramanifestații.




În sistemul de valori dragnean, o mulțime se alcătuiește pe bază de manipulare și plată = participare cumpărată cu contracte, măriri de pensii, găleți, pungi cu făină, bani cash. Sistemul de valori dragnean este bidimensional. Are limitări. Nu își poate imagina că ar putea exista o a treia dimensiune. Pur și simplu nu își poate închipui, e peste puterea lui de înțelegere, că oamenii ies în stradă să protesteze pentru că sunt liberi. O fac pentru că așa vor ei să facă. O fac pentru că vor să protesteze. Oamenii liberi simt că trebuie să își exprime punctul de vedere.

Stimulul care îi determină să iasă în stradă, să protesteze, este abuzul. E șmechereala prin care guvernul Grindeanu Coadă-de-Topor a forțat nota promovând o ordonanță de urgență care salvează numeroase persoane cercetate sau condamnate pentru acte de corupție. Stimulul este stilul banditesc prin care noua putere găsește de cuviință să conducă țara și să schimbe prioritățile enunțate.

Nefiind capabil să gândească în 3 dimensiuni, Sistemul de valori dragnean și-a forțat apartul să scruteze Facebook-ul și să se infiltreze în mulțime pentru a afla cine sunt organizatorii, pentru a stabili care sunt țintele de atacat (sperând că, nemaiavând lideri = autobuze, mulțimea nu se va mai aduna).

Previzibil, Sistemul de valori dragnean a identificat câțiva jurnaliști cu bună reputație, care au scris despre proteste și un lider de partid (apoi partidul însuși; este vorba de USR). Presupun că cei enumerați de însuși ministrul de interne vor fi disecați golănește de televiziunile pesedisto-aldeiste și asaltați de postaci și trolli.

P.S. Din păcate, Sistemul de valori dragnean a mai confirmat un lucru scris ieri pe acest blog: că, neînțelegând-o întocmai, ci doar din buchea Micului ghid al provocatorului sovietic, Forța străzii e singura de care se teme cu adevărat. De aceea am văzut ieri, printre manifestanți, grupuri de 4-5 vlăjgani făcându-și cărare, agitându-se din când în când, apoi topindu-se. Nu au fost activați cu toții ieri seară, a fost doar momentul „galeriei”. Violențele poate vor ține acasă unii oameni din București. Sau poate îi vor îndârji mai mult. Vom vedea. Oricum, mă aștept ca în țară să fie cel mai mare număr de participanți de ăână acum. Sunt curios cum va fi la Iași.




2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters