Pagini

luni, 13 februarie 2017

Aroganța și prostia PSD nasc eșecuri răsunătoare. Pronosticul meu

Postarea pe care Gabriela Firea a șters-o, dar care îi va marca inevitabil fulminanta carieră politică
Pesediștii au pierdut de fiecare dată din cauza aroganței. Li se aplică la literă vorba strămoșească „Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul”. Ultima fudulie este o șmecherie mică, cu care un deștept de la ei s-a gândit că va face minuni comunicaționale: a scris pe fotografia din Piața Victoriei, cea cu protestul tricolor, procentele de la alegerile parlamentare. Vezi, Doamne, noi avem super-majoritate, puteți voi să ieșiți în stradă câți vreți, că vă dăm cu tifla.



Ideea le-o fi venit văzând că pata de culoare roșie e mult mai mare decât cea galbenă sau albastră. Iar ei sunt roșul. E simplu, nu?

Recunosc, mișcarea a părut o șmecherie de clasa întâi pentru unii pesediști aflați în nevoie de combustibil. I-a emoționat chiar pe unii protestatari, a căror indignare poate da, în situații de mare emoție, în resemnare. Și i-a înfuriat pe ceilalți. Pentru că e de clasa întâi, școala primară.

Ceea ce nu s-au prins inteligenții de la PSD, aripa teribilistă, este că nu te poți juca așa cu o mulțime impresionantă de oameni care te contestă cu convingere și cu argumente. Nu poți încerca să intervii pe o imagine-simbol și s-o transformi în opusul ei. E ca și cum ai fi Dinamo și ți-ai muta echipa în Ghencea. Ba nu, e mai rău decât atât. Pentru că implică o doză uriașă de bătaie de joc.

În primul rând, cei care au făcut gluma proastă i-au luat la mișto pe protestatari. Asta și-au propus. Dar au luat la mișto și tricolorul (teoretic, mândri că sunt români, ar trebui să nu ia în derâdere culorile drapelului, nu-i așa?). Cum ar veni, culoarea roșie de pe tricolor e mai cu moț, că doar e culoarea PSD.

În al doilea rând, șmecherilor din PSD le-a mai scăpat un detaliu: protestatarii din Piața Victoriei au ieșit acolo împotriva guvernului PSD. Împotriva lui Dragnea, Grindeanu, Ponta și tot ceea ce reprezintă aceștia. Au vrut deștepții cu „trucajul” să spună că și pesediștii îl vor jos pe Dragnea și al lui guvern de marionete? Probabil că nu. Dar e și asta o cheie de lectură.

Și încă un detaliu, care poate fi trecut la categoria „Ciocu' mic”. Printre cei care s-au grăbit să promoveze imaginea cu 45% PSD se află distinsele doamne Olguța Vasilescu și Gabriela Firea. E drept, primărița Capitalei s-a grăbit să șteargă urmele, când a tras-o cineva de mână să-i spună că e o o mișcare proa... se află într-o eroare de comunicare. Pe de o parte, doamna Firea gafează uriaș bătându-și joc de locuitorii orașului pe care îl conduce. Pe de altă parte, se pare că în stradă se află mai mulți oameni decât cei care au votat-o, ceea ce s-ar putea transforma într-o problemă de legitimitate.

Oricum, dacă până acum s-a ținut deoparte, am impresia că doamna Firea tocmai și-a trecut numele pe pancartele și scandările nemulțumiților.

UPDATE. A fost o adevărată feerie legată de această intervenție pe fotografia „tricolorului uman”.

Postare Floriana Jucan
Cover Claudiu Manda, senator

Postare Lia Olguța Vasilescu, ministru

Fotografia prelucrată îi aparține lui Octav Drăgan, care reclamă pe bună dreptate că i-a fost furată și folosită. Doamna primar Firea a preluat imaginea de la Floriana Jucan. Postarea se regăsește acum pe wall.

Cealaltă doamnă primar, Olguța Vasilescu, a preluat de la senatorul Claudiu Manda, care și-a urcat minunea la cover. Nu mai caut alți destoinici în ale comunicării. N-ai ce să le faci.

57 de comentarii:

  1. era deja trecut: http://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2017/02/firea-pancarta-protest-gratiere.png

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum va fi generalizat. Piața avea nevoie de sânge proaspăt...

      Ștergere
  2. Daca nu esti in pas cu fluxul ,anumite postari iti pun o eticheta de ramai cu ea toata viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect de acord! Atenție, s-a strecurat o mică greșeală la începutul articolului:" culoarea roșie este mai mare decât culoarea roșie".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Am modificat. Am mai găsit între timp niște greșeli de genul ăsta. Scuze. Am scris târziu, #noapteacahotii :)

      Ștergere
  4. Au vrut sa faca dinou, ceia ce ii caracterizeaza ..hotia !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau poate si-a dat seama ca sunt si votantii psd in Piata Victoriei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca rosul din piata de data asta nu e cu noroc ptr PSD,cu atat mai mult sa se vada clar ca nu sunt doriti!
    Interpretarile astea nu va folosesc la nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PSD ar fi trebuit să învețe ceva. În loc să își construiască o bulă, trebuie să iasă din ea. Spre binele tuturor.

      Ștergere
  7. Salut Calin. Vreau sa distribui articolul tau, insa te rog sa corectezi greselile de scriere (" PROENTELE de la alegerile parlamentare"si "văzând că pata de culoare ROSIE e mult mai mare decât cea ROSIE sau albastră").Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru observații. Sper că am corectat tot ce trebuia.

      Ștergere
    2. mai ai la "Nu poți încerca să intervi pe o imagine-simbol"
      *intervii

      Ștergere
    3. Nu poti incerca sa intervii, cu doi de i

      Ștergere
  8. Este un post la mijto de pe Utopia. Faptul ca a fost utilizat de stimabila este patetic. Romanul face haz de necaz, in cazul in care nu ne-am prins pana acum. Chill the f down!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut ulterior pe Utopia faza cu sondajul-bombă de pe Antena 3. La asta te referi?

      Ștergere
  9. Postarea exista inca, nu a fost stearsa! Este preluata de la Floriana Jucan.

    RăspundețiȘtergere
  10. Primarita cum spui la misto a fost aleasa de bucuresteni.Ai lipsit la ora de matematica domnule latrator si sunt convins ca e mai educata decat Dta dupa cum ti-ai facut lectiile in miez de noapte.Mi-e foarte greu sa nu te jignesc si ma abtin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog să mă jignești, claudia, dacă așa îți vine să faci. Fiecare se exprimă așa cum îi e felul.

      Ștergere
    2. @claudia
      am o singură întrebare: de ce oare, te citez: "îți este foarte greu să nu jignești și să te abții.. din lătrat", desigur?
      ia retoricul. :)

      Ștergere
  11. da, exact asta voiam să spun, referitor la păpușea care a postat mizeria (probabil intrase într-un con de umbră sau chiar nimeni nu-și mai amintea de ea de atâția ani)
    tocmai citeam articolul ăsta pe hotnews: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21607151-cum-batut-joc-gabriela-firea-drapelul-uman-din-piata-victoriei-reactia-fotoreporterului-care-facut-fotografia.htm?ref=yfp
    oricum, madam firea este catastrofală nu prin ce-a ajuns (prin asta dezgustă până și pe copiii mei adolescenți, care, la propriu zic "aoleo! nu mai vrem s-o vedem p-asta, nu mai vrem s-o auzim"), ci prin aceeaș suficiență la care a ajuns și de la care ajunge în cădere liberă. microbul psd-iștilor gomoși și aroganți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că Gabriela Firea a avut șansa, stând deoparte, să se delimiteze, să pară mai altfel, astfel încât să aibă credibilitatea de a asigura schimbarea necesară.

      Cred că sfătuitorii, dacă există, sunt fie insuficient de curajoși, fie insuficient de băgați în seamă. Sau nu sunt destul de pricepuți.

      Și cred că e rău atunci când te-ai rupt de realitate. Chestia aia cu bulele...

      Ștergere
    2. nope, pe mulți madam' firea nu ne-a păcălit dintr-un bun început - încă de când era jurnalistă pe la antene, mai apoi purtător de cuvânt al guvernului.. dintotdeauna a fost o oportunistă și lipsită de scrupule. cum se spune, a dracului. ca femeie, ca om, ca "politician".
      astfel de figuri sinistre nu fac decât să arunce o anatemă clară asupra celor lângă care se însoțesc și li se află în preajmă: ori sunt la fel, ori sunt foarte slabi/proști/naivi și ușor de prostit.

      Ștergere
  12. BINE SPUS DAR POPORU NU VA MAI VREA .

    RăspundețiȘtergere
  13. " Pe de altă parte, se pare că în stradă se află mai mulți oameni decât cei care au votat-o, ceea ce s-ar putea transforma într-o problemă de legitimitate.". 1. Nu, în stradă nu se află absolut deloc mai mulți oameni decât cei care au votat-o, pentru simplul fapt că n-au votat-o 20 mii de inși. 2. Legitimitea ei este dată de numărul de voturi exprimate pentru la alegerile locale validate în vara anului trecut. Și un milion dacă ați fi, deși oricât ați visa, nu se va întâmpla, legitimitea ei este aceeasi. Ne convine sau nu, există alegeri care se termină cu niște rezultate pe care suntem obligați să le respectăm. Altfel, vax democrație. Aici aveți voi ăștia care băgați bățul prin gard, o gravă problemă. Nici măcar protestele nu sunt legitime. Dar urlați ca niște apucați că vreți legi corecte pe care să le respecte toți.. dar nu chiar toți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @lori, tu chiar vrei să vină cutremurul ăla nasol care va face ravagii în capitală pentru ca să pricepi cât de catastrofală este țoapa asta aleasă de firea? prin ce a postat, la fel ca țoapa cealaltă de olguța, cele două cucoane arată exact ce sunt, nicidecum niște oameni politici, aleși, precum zici tu - pardon, 'latri'. cei din piața victoriei vă deranjează pe voi și pe sărmanii ăia de dau cu subsemnatu' la cotroceni și semnează în liste de prezență pentru pomană tocmai prin vocea la unison pe care o au, pe care o folosesc în cel mai educat mod. în rest, da, exact ce spui și tu: lătrături și lături. v-au păcălit. asta e. și muriți acum de gât cu 'legitimitatea' pe care păcăliții de voi le-ați conferit-o. asta nu desființează legitimitatea celor care i-au demascat și nu îi lasă să-și desfășoare macabra păcăleală. hai să-i vedem că devin corecți, transparenți și că trec cu adevărat la treabă. gata cu propaganda și gargara specifică. au legitimitatea de a veni cu o nouă garnitură de miniștri, cu un guvern de specialiști din psd, nu găinari, slugi și aserviți penalilor și cei pasibili de pârnaie din psd.
      de-aia fenomenul piața victoriei, pricepi? o facem și pentru voi și pentru copiii voștri, fraierilor!

      Ștergere
    2. Pt mine sigur nu faci nimic. Nu ai niciun mandat de la mine să protestezi în numele meu. Îmi aleg singură dacă și unde și de ce. Mai ușor cu asumatul pe scări.
      Apoi, mai ușor cu atribuirea unor termeni pe care eu nu i-am enunțat.Ex: lătrături, lături. Este clar că suferiți toți de sindromul Tourette sau pur și simplu urlă ura și frustrările în voi.
      Educație, în piața victoriei? Pe bune, sa-ți bagi diverse organe îns că ești educat? Nivelul lozincilor și al mesajelor scandate și afișate pe acolo sunt de mahala. Faptul că nu sunt de acord cu niște lucruri, nu înseamnă că latru. Cât despre țoape, ce să zic. Ăsta vă e nivelul. Atât puteți. Lipsă de respect față de cei care au altă opinie și alte preferințe, jigniri...Educație? Care?! Recitește-ți postarea. Unde e educația?! Iar cele două cucoane, nu le întrec și nu le-au întrecut niciodată în limbajul de mahala, de piață, pe alte două cucoane, gorghiu și turcan. Să vezi acolo țățism în toată splendoarea. Le mai lipsea, ca și ție dealtfel, mâinile în șold. Și furăciuni la greu. Mai bine v-ați vedea de viața voastră și n-ați mai atenta la liniștea și stabilitatea țării. Sunteți patetici, cădeți în penibil.
      PS: Înainte de revoluție, 2 ore de program la tv însemna fix ce a făcut piața aseară. Repetau muncitorii și pionerii zeci de ore, ca să formeze cu plăcuțe colorate chipul conducătorului iubit, secera și ciocanul, steagul cu stema, etc. Fusese omul în Coreea de Nord și se inspirase. Ce ziceați, jos comuniștii? Păi voi procedați fix ca ăia. Sunteți atât de dirijați și manipulați și vă lăsați cu atâta drag duși de nas, la comanda unora, executați. De toată jena și de tot râsul. Ți-am acordat mult mai mult timp decât ai merita vreodată.

      Ștergere
    3. @lori,
      mai respiră. :))
      dacă nu ai trecut măcar jumatate de oră prin piața victoriei, e clar de ce nu știi să respiri.
      ești bună, tanti, ejti valabilă. parcă ai fi varianta feminină (!?) a lui codrin ștefănescu și liota de resort. ataci. atât. în rest, n-ai spus nimic, doar ai transmis. otravă.
      rămâne valabil ce-am zis: o facem și pentru copiii tăi. :)

      Ștergere
    4. @Lori, în Piața Victoriei au fost deodată peste 250.000 de oameni, asta după numărătoarea cea mai zgârcită. Ceva foarte asemănător cu numărul celor care au votat candidata PSD la locale. De aici sugestia mea că devine lipsit de înțelepciune să facem apel la numărul de voturi. Legitimitatea ți-o conferă rezultatul oficial al scrutinului, dar și acțiunile ulterioare. Atât. Cine înțelege asta, e om politic. Cine nu, se desparte de realitate și poate suferi un șoc.

      În ceea ce mă privește, resping limbajul și atitudinile necivilizate. Și atunci când apar de o parte, și atunci când apar de cealaltă parte. Nu asta e ideea. Nici calea.

      Ștergere
  14. deci 45% din protestatari sunt psd-isti care striga impotriva guvernului psd. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte amuzant cum cei din Pta Victoriei au dreptul sa-i ia la cele mai urate mistouri si injurii pe protestatarii de la Cotroceni( este irelevant daca le merita sau nu, pentru ca s-a depasit cu mult limita decentei la unele "glume"), dar in schimb ei nu pot fi deranjati nici cu o floare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte amuzant cum de sub pulpana anonimatului faci afirmații nefondate. ai putea reveni cu o identitate virtuală (din minima decență a celui care vrea să fie băgat în seamă) și, eventual, cu cel puțin un argument în direcția a ceea ce ai afirmat.
      sau nu. nu este neapărat nevoie. :))

      Ștergere
    2. Inainte sa vorbesti de anonimatul meu, asigura-te ca in buletinul tau la nume ai trecut "gg", iar la poza ai un creion.
      Uite aici doar cateva locuri in care se fac glume, aprecieri pe seama protestatarilor. Nu cred ca o sa-mi poti explica de ce este ok sa faci glume doar pe seama unora.

      https://www.facebook.com/tetelejurnal/videos/1331522100241322/
      http://www.piticigratis.com/2017/02/hai-sa-nu-i-mai-privim-pe-batranii-care-protesteaza-la-cotroceni-ca-pe-niste-victime/

      Ștergere
    3. anonime, nu ai fost atent. identitate virtuală. îți spune ceva? :)
      ghinion. nu am cont de facebook. ce propui?
      hai, nu mai scotoci doar după ce-ți convine. mergi în piață să iei pulsul direct de acolo, de la sursă.
      apoi du-te și la cotroceni. acolo chiar trebuie să ai buletinul la tine, pe bune. check it out: https://www.facebook.com/ziarul.dezvaluiri/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf:
      La mitingul PSD de la Palatul Cotroceni se face tabel cu datele din buletin - 11 februarie la 15:06 (trebuie să dai scroll pe pagină ca să ajungi la filmarea cu pricina, dar merită să te oprești și la La Câmpulung Muscel două autocare cu oameni sunt mobilizați pentru mitingul PSD de la Palatul Cotroceni)
      superb!
      p.s. 'tetelu' și/sau 'piticigratis' or fi relevante doar pentru unii. denotă doar tendința ta și a altora de a se informa din astfel de surse, și-atât.
      du-te direct la sursă, cu ochii, creierul, gândirea la purtător și vezi dup-aia, anonime, cum stai. :)

      Ștergere
    4. gg,din fericire, nu am probleme psihice si sunt multumit cu o singura identitate, nu am nevoie de mai multe. Cand veti reveni si imi veti raspunde la subiectul deschis de mine si anume reactia fata de cei care au alta opinie, atunci vom putea avea o discutie constructiva. Linkurile acelea au fost share uite de protestatari din Pta Victoriei.

      P.S. in speranta ca veti putea trece peste problema cu anonimatul, am lasat de la mine si mi-am trecut un nume pe care sa-l pricepeti :))

      Ștergere
    5. @HH. Nu vă mai chinuiți. Nu sunt capabili de dialog, de argumentat, de respectat o altă părere. Ei sunt cu ura și scuipatul. Culmea, pe ei nu se văd dar îi acuză pe alții care chiar sunt civilizați.

      Ștergere
    6. „Foarte amuzant cum cei din Pta Victoriei au dreptul sa-i ia la cele mai urate mistouri si injurii pe protestatarii de la Cotroceni( este irelevant daca le merita sau nu, pentru ca s-a depasit cu mult limita decentei la unele "glume"), dar in schimb ei nu pot fi deranjati nici cu o floare.”

      Corect spui, Anonimule.

      Eu îi aștept la anul pe vremea asta, ca să-i întreb ce s-a ales de minunățiile dumnealor (cele din vorbe...).
      Cum le cu Lumina.

      Ștergere
    7. @Hașule, după aplaudacii ăștia, mai vrei să continuăm un dialog? :))
      ai trecut prin piață să aduci de acolo, de la cald, injuriile și vorbele alea grele pe care le-ai auzit că le-ar fi strigat cei de acolo?
      ai fost și pe la cotroceni să te însoțești numa' juma' de oră cu mulțimea de oameni de bine - sustrăgîndu-te, desigur, de la a prezenta buletinul pentru a rămâne, nu-i așa, imparțial?
      să știi că și în piața victoriei au apărut provocatori cu anumite pancarte și o anumită atitudine. au fost anihilați în cel mai politicos și elegant mod. făceau tot posibilul să fie prinși și de camerele de luat vederi. oare de ce? :)
      diferența este reală. dură. grea. și tristă.
      dar manevrele atât de evidente ale unor televiziuni, cum e antena3 care se autoproclamă mediatorul româniei divizate și vă tot bagă în cap cât de dezbinați suntem, de-i vezi și pe sărmanii ăia de la cotroceni cum repetă cu obediență aceeași placă - a se citi plângăcios, lăcrimînd: copiii noștri sunt acolooo și noi aiciii!.. toată mascarada asta dezolantă și atât de păguboasă pentru masa de manevră rămasa captivă și păstrată așa, dar lezantă pentru cei care gândesc_cu_capul lor și au decența să se exprime întocami, apoi uite, tot ce se petrece și aici, de pildă, unde dialogăm anonim cu hh-uri sau jj-uri.. whatever, doar pentru că nu pricepem, de pildă, un lucru simplu anume că gg-ul chiar presupune un nume real, ei bine, dragă anonimule_Haș, ce propui?

      Ștergere
  16. Va salut Domnule Hera! Pascu sunt! Eu am postat ceva in sensul articolului Dvs. pe la 1 a.m., Ce spuneti de intrebarea asta pentru referendum: "sunteți de acord cu legiferarea testului cu detectorul de minciuni pentru instalarea (sau reinstalarea) într-o funcție de demnitate publică?" Cu stima, Ing. fiz. G. Pascu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că este un exercițiu foarte interesant a găsi întrebarea potrivită.

      Ștergere
  17. Sărmanii pesedei... Se laudă că au fost votaţi "masiv" când prezenţa la vot n-a fost nici măcar de 50%.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă legal nu a fost prag de prezență la vot, atunci e dreptul lor să se laude. E meritul lor și rușinea oponenților, care nu au fost în stare să intre în joc. Faptul că în cifre absolute numărul lor de voturi nu e colosal devine un detaliu relevant doar atunci când se bate monedă prea mult pe legitimitatea în numele căreia învingătorul își poate permite ORICE. Aici e problema.

      Ștergere
  18. Multă lume bună amesteca revolta cu miștoul, la adresa dnei Gabriela Firea.

    E dreptul ei, al acelei lumi, după cum e dreptul dnei Firea să fie un candidat foarte serios la viitorul mandat prezidențial.

    Al României.
    .
    /.../

    Toți ne iluzionăm despre ce sîntem.
    Faptul că dl Hera umple pagina cu imagini de rafturi cu cărți nu mă convinge că a și citit multe.
    Idem, declarația dumisale că se află naiv.
    .
    .

    PS

    Zisa despre eșecurile PSD duce mintea la bancul despre capitalismul pe marginea prăpastiei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Mircea Ordean,

      Vă mulțumesc pentru vizită. Postarea mea se referă la ceea ce eu consider că este o uriașă gafă de comunicare, cu impact încă greu de estimat, dar preivibil mare (sunt sigur că sondajele de opinie vor confirma acest lucru; a fost de asemenea o mutare în sensul despărțirii și mai mari a taberelor într-un moment în care oamenii de stat ar trebui să unească, nu să dezbine și mai rău).

      Eșecurile PSD se văd cu ochiul liber. Sunt consemnate de sondajele de opinie făcute în aceste zile. Sunt eșecuri raportate la așteptări și la cifrele rezultate din alegeri. Și sunt incontestabile. Mai mult, totul e cu „va urma”, pentru că lucrurile nu se opresc aici. Din păcate.

      Despre prostie s-au scris tomuri, tratate, biblioteci. În articol am încercat să explic, așa cum m-am priceput, în ce consta prostia și inabilitatea de a face o greșeală pe fondul unei crize.

      Nu pretind că aș fi vreun deștept și nici că aș fi citit mai multe cărți decât alții. Sunt cum sunt, încerc să fiu mai bun. Cât despre tema blogspot aleasă pentru acest blog, e chestie de gust. N-am încercat să transmit nimic și nici să îmi număr cărțile din bibiliotecă ori să provoc pe cineva să le numere pe ale lui. Nu despre asta e vorba.

      Dar putem vorbi oricând în jurul oricărui subiect interesant. Inclusiv despre munte.

      Ștergere
  19. „Aroganța și prostia PSD”

    Între ideile-mi puține și fixe se află și aceea că vprbitul de prostia altuia nu te trimite automat în categoria deștepților.

    La chestiune, și-n zilele cînd sînt foarte sadic, întreb pe-un așa acuzator ce e aia prostie/ins prost...

    RăspundețiȘtergere
  20. Apropo de cărțile multe ale distinsei noastre gazde, eu dacă pot aduna vreo 15 prin casa-mi (parol!).

    Mă simt complexat...

    RăspundețiȘtergere
  21. Un gest de tot râsul! Chiar dacă nu le convine protestul celor din Piața Victoriei, nu trebuie să-i ia în batjocură cu asemenea „glume” penibile. Păcat că „aleșii” noștri nu au capacitatea de a depăși acest nivel de.... bâlci politic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba de a deveni cu adevărat oameni de stat. Eu am naivitatea să cred că toată lumea învață din greșeli.

      Ștergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters