Pagini

vineri, 10 iunie 2016

EURO 2016. Ce brânză va face România

Pregătire pentru meci. Foto: Calin Hera
Îmi doresc din tot sufletul să mă înșel, dar mi-e teamă că tot entuziasmul și toată încrederea din țară și din partea celor care au plecat la Paris (plătind 400 de euro pentru biletul la meci) se vor transforma acea dezamăgire atât de obișnuită nouă, românilor. 


Regret, dar nu văd la Tata Puiu niciun zvâc, nicio urmă de sclipire, de imbold, care să-i determine pe selecționați să se autodepășească. Pentru că de autodepășire e vorba. Condiția noastră, cel puțin la meciul de debut, e cea a victimei sigure, pe care o preocupă doar limitarea dezastrului. Nu-l văd pe Tata Puiu în stare să trezească fiara din talentatul domn Pintilii. Îl văd jucând cu fundu-n poartă. Nu insist.

Șansa României stă în excepții

Imagine de la antrenamentul României. Sursa: uefa.com
Cred că șansa României stă în sclipiri. În excepții. În întâmplare și noroc. Cred că lupta României nu e cu mediocritatea - e greu de câștigat. Lupta este cu delăsarea, resemnarea, frica de a îndrăzni. Aș miza pe tupeul „golanilor” din stirpea Alibec și pe geniul lui Sânmărtean. Aș miza pe eventuala dorință de revanșă a lui Chiricheș, pe flegmaticul Tătărușanu (care poate prinde un contract bun), pe nebunia de rapidist pur-sânge a lui Săpunaru și pe explozia lui Nicușor. Celălalt Nicușor, fotbalistul. 

Ați prins ideea. 

Sper în acealși timp să nu ajungem să ne chinuim cu albanezii în ultimul meci din grupă. Fotbalul are darul să îi entuziasmeze și pe cei mai apatici, inclusiv pe microbiștii sictiriți de campionatul intern și de echipa națională. Chiar sunt curios ce va face până la urmă un domn cu care am stat de vorbă azi și care îmi zicea că va da meciul pe mute și va asculta în timpul ăla „Parsifal”, de Richard Wagner. Cool, nu?

Pronosticurile mele

Pentru că mi-am propus inițial să spun ce brânză cred eu că va face România la Euro 2016, îndrăznesc așa:
  • Franța - România 3:0
  • Elveția - România 2:1 (Săpunaru)
  • România - Albania 1:0 (gol Alibec; Torje și Prepeliță - cartonașe roșii)
Precizez că nu am pariat nicăieri - dacă era cumva cineva îngrijorat că-mi pierd banii

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deşi sunt româncă - şi se zice că orice român se pricepe la orice - nu mă pricep la fotbal dar zic: pe elveţieni şi pe albanezi îi vor bate. 'Că aşa mi-ar plăcea! :)) Pe elveţieni cu 1-0, pe albanezi cu 2-1 (sau 2-0). Hai România!
    Nici eu n-am pariat pe undeva, că nu-s chiar aşa de norocoasă. :)

    P.S. Scrisesem că sunt... românacă. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ce brânză? De.... oaie! :-) Că doar suntem....mioritici!

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters