Pagini

marți, 29 martie 2016

Cine sunt sirienii care distrug un loc de joacă din Sectorul 3


Vedere din București. Loc de joacă din Sectorul 3 tăiat de garduri. Foto: Călin Hera
La intersecția Rond Baba Novac, Sectorul 3, este amenajat de cel puțin zece ani un loc de joacă. E cam la stradă, dar e mereu plin de copii și bunici. Sâmbătă, 26 martie, pe la prânz, nu era niciun copil. Erau în schimb vreo 12-13 muncitori îmbrăcați regulamentar cu veste galbene, reflectorizante. Tăiau vegetație și montau garduri.




Liniile gardurilor erau frânte. Nu urmau nicio formă geometrică clasică. Liniile gardurilor par să urmeze o traiectorie trasată de un om beat.

Vedere din București. Pe aici  nu se mai trece. Foto: Călin Hera
Dintr-o dată, accesul pe o treime de alei a fost pur și simplu interzis. Fără vreo avertizare prealabilă, fără vreo explicație. Uite-așa!

Impresia este că, aflată pe ultima sută de metri a mandatului, administrația de sector sau de municipiu încearcă să dea un ultim tun. În paralel cu reabilitarea termică tip hei-rup, făcută cu entuziasm în marile intersecții, în locuri cu vizibilitate electorală maximă, se vinde teren public la parcelă.

Locul de joacă se află în preajma unui teren viran unde în weekenduri se organizează târguri sau unde își instalează uneori circurile corturi. Desigur, cel mai profitabil pe termen scurt, pentru proprietar / administrator, este să vândă terenul, eventual după o parcelare care, în acest caz, e făcută la plezneală.


Vedere din București. Loc de joacă din Sectorul 3 tăiat de garduri. Foto: Călin Hera
În lipsa unor explicații coerente, am făcut o foarte mică investigație. Muncitorii care tăiau de zor vegetație și montau garduri au pus placa „nu știm, șefu ne-a zis să facem asta, facem”, „e un proprietar care ne-a pus să îngrădim”, plus multe ridicări din umeri - fără agresivitate (exista și această posibilitate).

Care sunt firmele implicate


Panoul de pe „șantier” oferă câteva informații sumare (măcar că există aceste panouri, indică ceva-ceva). Potrivit acestui document, este vorba de „împrejmuire teren”. 

Vedere din București. Cine și ce zice că face pe locul de joacă din Sectorul 3. Foto: Călin Hera

Apropiații lui Omar Hayssam


Mahmud Impex. Beneficiar este firma Mahmud Impex SRL. Căutările de bază de pe Google relevă faptul că firma ar aparține unor sirieni din Constanța implicați în trafic de oi și vaci. Mai interesant este că acționarii, frații Mahmoud, Ahmad și Abdulah Chwihne, plus Omar Rada Chouihna, ar fi fost oamenii lui Omar Hayssam, fiind implicați în fuga din țară, cu vasul Al-Mahmoud 4) a celui care avea să fie condamnat pentru terorism (răpirea jurnaliștilor), potrivit publicației Independent Online

Firma Mahmud Impex are un istoric interesant. A fost înființată în 1993, cu două puncte de lucru în București, desființate în 2006 și 2007 (la scurt timp după răpire, dacă asta are vreo legătură). Sursa: firme.info.

Mahmud Impex SRL Constanța - Punct de lucru com Crucea sat Gălbiori. În anul 2009 a apărut Mahmoud Impex SRL Constanța – punct de lucru com Crucea sat Gălbiori. Nu există informații privind plata contribuțiilor de sănătate, pensii etc. și nici privind numărul de angajați. Sursa: firme.info.

Proiectantul fără angajați și cu pierderi uriașe


Zen Art SRL este proiectantul general. Înființată în anul 2007, frma care a proiectat lucrarea are trecut la capitolul domenii de activitate „comerț cu ridicata al mobilei, covoarelor și a articolelor de iluminat”. 

Zen Art are un angajat, iar marja de profit brut/net a fost negativă în fiecare din ultimii cinci ani, cu o creștrere negativă spectauloasă în ultimii doi - în 2014 s-au înregistrat pierderi de -1041, potrivit firme.info

Constructorul cu doi angajați



Al Salim Construct, firmă înființată în anul 2011, cu sediul în București, în apropierea locului de joacă tăiat de garduri, este constructorul. Domeniul de activitate declarat: lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. 

Firma are oficial doi angajați, cifra de afaceri raportată fiind de 198.000 lei, cu un profit 32.500 lei. Sursa: firme.info.

9 comentarii:

  1. Oare cine sunt cei care au „binecuvântat” o asemenea tâmpenie??? Nici parcurile copiilor nu scapă de lăcomia unora...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mecanismul este patentat de fostul primar Negoita. Si el a facut la fel. Intai, multe locuri de joaca. Apoi, dupa alegerea sa la mandatul al doilea, multe locuri de joaca au devenit blocuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Există o oarecare probabilitate ca de la vară Sectorul 3 să nu mai aibă vreun Negoiță primar. Deși, cu mâna pe inimă o spun, Sectorul 3 e chiar cool!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajunge cu politicienii astia de cumetrie, veniti ca fanariotii, cu toate neamurile, sa jupoaie...

      Ștergere
    2. Sincer, cred că există un tipar din care, dacă ieși, nu ajungi să fii.

      Ștergere
  4. Cu tronsonul de tramvai care a taiat din zona circulabila a strazii Liviu Rebreanu insa oricum nu mai are loc de cate masini sunt parcate acolo probabil s-a decis ca dupa atatia bani investiti nu mai au bugete sa mai cumpere niste tramvaie casate de la nemti pt a si folosi investitia realizata, nu? Sectorul 3 e cool. Intrebati-i pe ăia de la MegaMall ce urla de bucurie cu traficul. Cu reabilitarea, nu stiu ce ordine dezordonata pot sa aiba.
    Insa ceva e cert... stiti blocurile si Mall-ul care se construiesc pe Liviu Rebreanu in parc?! (ALOO!! spatiu verde!!)

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters