Pagini

luni, 16 martie 2015

Numai împreună au putut reuşi. Azi, Horia Georgescu

Horia Georgescu, şef la ANI, încătuşat de DNA (pt altă calitate)
Începerea urmăririi penale a lui Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (din aprilie 2012), e relativ năucitoare pentru cei care se uită la televizor (omul e, totuşi, şeful Integrităţii de trei ani, după ce anterior fusese vreme de patru ani secretar general al instituţiei). Năucitor atât graţie funcţiei la momentul încătuşării şi pentru funcţiile de până acum (vezi mai jos), cât şi fiindcă scoaterea la rampă a biografiei eroului nostru de azi vorbeşte despre ceva simplu: funcţiile care generează bani, bani, bani sunt ocupate mereu de oameni de încredere, pe care te poţi baza.
Cum ar fi să ajungă şef la Integritate un om simplu, care să nu fi trecut prin Academia Naţională de Informaţii, pe la cabinete ministeriale sau prin comitete şi comisii care se ocupă de despăgubiri? Ar fi imposibil.


Pentru că eu aşa ştiu, că dl Georgescu este un tip foarte ambiţios. Foarte ambiţos. Care, prin 2010-2011 îşi dorea din răsputeri să devină şef la ANI şi lucra de zor la asta.
Ce a făcut dl. Georgescu în comisia ANRP

În comisia de la ANRP nu ştiu ce a făcut dl. Georgescu. Dacă ar fi să dăm crezare procurorilor DNA,
în cel puţin trei dosare, comisia cu pricina a aprobat rapoarte de evaluare cu nerespectarea Standardelor Internaţionale de Evaluare, a Legii 24/2005, care au dus la supraevaluarea despăgubirilor (în total, despăgubiri de aproape 130 de milioane de euro, din care suma supraevaluată, adică prejudiciul, a fost de aproximativ 75 de milioane de euro).

Din analiza rapoartelor de evaluare în cazul celor 3 dosare a rezultat că evaluatorii desemnați nu au purtat o corespondență cu băncile, notarii publici, birourile de carte funciară, agențiile imobiliare etc. privind tranzacțiile deja efectuate/certe cu proprietăți imobiliare similare.În două cazuri evaluatorii desemnați au utilizat, în cadrul metodei comparației directe, „comparabile” constând în anunțuri de vânzare publicate online sau în ziare, fără a purta corespondență cu deținătorii de informații privind tranzacțiile certe cu proprietăți imobiliare care ar fi constituit un criteriu obiectiv de natură a determina prețul real al pieței imobiliare. (comunicat DNA nr. 512/VIII/3)


Poate că Horia Georgescu a fost tipul curat din comisia aceea, care a dat un tun atât de răsunător. Eu iau în serios menţiunea din comunicatele DNA potrivit căreia nimic nu poate să înfrângă prezumţia de nevinovăţie.

Cariera şi averea domnului Horia Georgescu

Pe scurt, Horia Georgescu a fost consilier personal a doi miniştri liberali (Ovidiu Silaghi - ministrul IMM în 2007, Tudor Chiuariu - Justiţie - în 2007-2008, de unde a fost detaşat ulterior la ANI, ca secretar general). Înainte de aceste demnităţi, Horia Georgescu a lucrat ca specialist în investigaţii financiare în domeniul protecţiei intereselor financiare ale UE (la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA). Şi a mai fost, în timp ce secretaria ANI, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilitatea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

În fine, ca să completăm tabloul, Horia Georgescu are, potrivit ultimei declaraţii de avere, 2,5 ha teren agricol în Lehliu, Călăraşi, un apartament şi o casă în Braşov (cumpărate în anul 2007, anul în care a ajuns consilier ministerial, din care are venituri datorită închirierii), un apartament în Bucureşti cumpărat în 2011, o maşină VW, credit de aproximativ 200.000 de lei, respectiv 50.000 de euro şi un împrumut de 250.000 de euro de la soţii Carmen şi Marian Petcu (bani primiţi în acelaşi interesant an 2007).

2 comentarii:

  1. Salut. Intotdeauna vor exista astfel de discutii si aparitii in media. Sper ca intr-un interval cat mai scurt sa ajunge si noi sa e bucuram de un mediu mai sanatos !

    RăspundețiȘtergere
  2. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals right now and profit up to 270% daily.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters