Pagini

miercuri, 30 martie 2011

Taie-ţi venele, taie-ţi venele!



A fost, pe de o parte, flash-mob-ul prezentat mai sus. Probabil că, dacă as fi fost în trafic, as fi coborât din masină si m-as fi încins în horă. Dar as fi riscat. Din câte stiu, organizatorii (studenti basarabeni plus cel putin un membru al Militiei Spirituale ;) ) n-au cerut si nici n-au căpătat vreo autorizatie de la primări pentru acest moment. Până la urmă, autoritătile puteau să lase lucrurile să meargă mai departe.

Jandarmii pot invoca faptul că ar fi fost provocati. Din câte am înteles din relatarea evenimentelor, „provocare” e mult zis. Cert e că pentru Mihai Bumbes a urmat introducerea fortată în duba Jandarmeriei (găsiti un filmulet pe pagina Militiei Spirituale) si câteva ore absurde în sediul Sectiei 10 Politie.

M-au înconjurat şi au început să scoată strigăte animalice: „te terminăm!”, „îţi facem dosar penal!”, „te băgăm în puşcărie”, „ai lovit un jandarm”, „eşti un om mort”. După un moment de tăcere, timp în care în încăpere au mai fost aduşi trei studenţi basarabeni, au reluat ofensiva. De data aceasta : „taie-ţi venele, taie-ţi venele!”. Au continuat minute în şir cu acelaşi slogan care ar fi trebuit probabil să mă facă să conştientizez faptul că statul mă vrea mort sau orb. E totuna!” (Mihai Bumbes, Uniformele gândirii)

Nu stiu voi cum sunteti, dar pe mine m-a lăsat fără replică scandarea ălora. E vreo glumă de militian?

2 comentarii:

  1. Nu e gluma e doar "formare profesionala". Vezi si cum spun ei ca "fac ce vor". Imi aduce aminte de un film stupid cu stalone. "I'm the law".

    RăspundețiȘtergere
  2. uneori mi se par mai rudimentari decât atât

    dar problema e că lucrurile alea se întâmplă; e mai important că decât de ce

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters