Pagini

marți, 15 februarie 2011

Sondaj de opinie proaspăt

Văd că n-a urcat prea multă lume sondajul făcut de Agentia de rating politic, asa că mă încumet eu. Asadar, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri (dar nimeni nu crede cu adevărat că duminica viitoare vor fi alegeri, să fim seriosi!), candidatii Uniunii Social-Liberale (PSD-PNL-PC) ar obtine 59,4% din voturi, PDL 18,7%, Partidul Poporului 12,9%, iar sub prag ar fi PRM (4%), UDMR (2,5%) samd.
Dacă USL nu s-ar înregistra totusi la tribunal, PSD ar avea 31%, ACD (PNL-PC) 27,1%, PDL 19,5%, PP 12,8%, iar sub prag PRM 4,7%, UDMR 2,7% samd.

Desigur, Crin Antonescu rămâne în topul prezidentiabililor: 30,1%, în fata lui Victor Ponta (18,3%), Mugur Isărescu (15,5%), Dan Diaconescu (12,4%) samd.

Sondajul complet e aici.

Scurte comentarii: sondajul a fost făcut telefonic, eroarea statistică e de 2,57% la un nivel de încredere de 95%, iar rezultatele lui nu sunt spectaculoase. Totusi, e (din câte stiu) primul sondaj făcut după aparitia USL (chiar în timpul), eveniment care se bucură de o notorietate de 81,7% (cam mult, mă asteptam la vreo 50%). Lucrurile se miscă însă cu mare talent, chiar povestea cu demisia lui Boc e un element care va face ca alegerile, dacă ar avea loc duminica ailaltă, să aibă rezultate mult diferite de ceea ce spune acest sondaj. Dar e un instrument de lucru si îi multumesc lui Cristi pentru info.

4 comentarii:

  1. PDL are 18 % . Exceptandu-i pe cei care au interes ( cei din partid si rudele coclite care beneficiaza acum ) mai sunt oameni care cred in PDL . Astia sunt cei mai periculosi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai periculosi sunt hotii si banditii. Naivii nu-s periculosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. @invizibilul
    io zic sa faceti un canal de la Timisoara la Constanta cu nenorocitii astia care nu pun botu la ce dicteaza Felix, mama lor de nemernici.
    sau un genocid micut? al alor 5 milioane care l-au votat pe Base? eventual, daca marturisc sincer ca se caiesc, doar sa le conficati averile si impuscati copiii.

    ce zici, te-ar coafa, stimabile?

    Dracu

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dracu: Io nu cred că Invizibilu a vrut să fie asa dur pe cât îl crezi.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters