Pagini

vineri, 4 iunie 2010

PDL îsi pune sperantele în PNL si PSD

Tocmai am participat la o discutie pe B1TV, la care vicepresedintele PDL Ioan Oltean a vorbit despre starea sufletească a premierului Emil Boc si despre speranta, subînteleasă, în amendamentele Opozitiei care să ducă la „regândirea” tăierii cu 15% a pensiilor. Se poate pune problema unor compensări, a mai spus fruntasul PDL.

Nu mă intersează frustrarea lui Ioan Oltean, care s-ar fi vrut propus pentru Curtea Constitutională, cică.

Mesajul e din cale afară de prost pentru ceea ce va mai fi fiind partidul minune si guvernul lui deosebit. Practic, de când Traian Băsescu a anuntat marile măsuri anticriză, au apărut o droaie de pedelisti, mai mici sau mai mari, care au spus că nu e bine, monser. Un peisaj penibil, dacă-l pui fată în fată cu bubuitul tobelor prezidentiale si surlele + trămbitele premierului.

Nu cred în ideea că altfel nu se putea, că am fi pusi cu spatele la zid si oricine ar fi în locul lui Boc ar face la fel. Un altul, măcar, ar fi ceva mai coerent. Emil Boc nu mai e nu premier credibil; nu-l mai ia nimeni în seamă. Cineva spunea că, dacă ar fi parlamentar al Opozitiei, n-ar vota motiunea, că e o perioada de kko. Eu, dimpotrivă, rămân naiv si cred că, dacă faci politică, trebuie să te gândesti la interesul tării. Iar acum, acest interes e schimbarea acestui premier.

6 comentarii:

  1. Nici eu nu cred că soluţia propusă de Guvern este singura sau cea mai bună. Doar că nu văd pe scena politică vehiculându-se soluţii alternative reale şi viabile.
    Sunt de acord că Guvernul Boc s-a dovedit, nu de puţine ori, incompetent, etc. Dar nu avem nicio garanţie că altceva, în locul lui, ar fi mai bun. Poate fi mai bun, poate fi mai rău. Cât ne costă încercarea?
    Din punctul meu de vedere, costurile întârzierii în adoptarea unei măsuri sunt destul de mari. Le ştim, le putem estima. Beneficiile schimbării Guvernului nu pot fi intuite, nici măcar vag. E un risc pe care nu vreau ca politicienii să-l asume în numele meu. Aşa că sper să treacă ordonanţele, după care putem schimba Guvernul în voie, iar dacă apare soluţia miraculoasă care să rezolve problema, creştem înapoi salariile şi pensiile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
    Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec
    Titlu : Informatii
    Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/
    Numa bine şi scuze dacă am deranjat cu acest mesaj :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Tarile din Uniunea Europeana care au fost nevoite sa ia masuri anticriza au gasit solutii suportabile chiar daca toate au deficite mai mari decat noi sau/si datorii de cateva ori mai mari decat ale Romaniei.
    Asa ca nu trebuie sa inventam noi roata. S-au publicat si discutat de catre opozitie si de catre specialisti in economie si finante cateva solutii pentru romania: inghetarea pensiilor si veniturilor salariale, tairea primelor, comisioanelor si indemnizatiilor pentru reprezentarea in consilii de administratie, desfiintarea impozitului forfetar, scaderea impozitelor pe venituri salariale, cresterea TVA-ului, oprirea achizitiilor din bani publici, recuperarea datoriilor de la firmele mari prin executare silita, multe alte solutii.

    Nu ne costa nimic schimbarea guvrenului.
    Dar prefer sa ma coste ceva pentru a inlocui presedintele, ca de aici vine tot raul din ultimii ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Marius-Mugurel Ciobanu: Guvernul poate fi înlocuit ori prin demisie, ori in urma unei motiuni de cenzura. Vreo demisie de bună voie nu cred ca vom vedea. Iar dacă va fi una impusă, atunci Traian Băsescu va avea deja noul premier si noul guvern, care nu va merge pe un drum mult diferit.
    Deci nu rămâne decât motiunea de cenzură.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adrian: Schimbarea presedintelui e lucrare complicată, muuuult mai complicată decât schimbarea guvernului.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters