Pagini

joi, 20 februarie 2020

A greși e românește

Nu e bine. Dacă “ai noștri” fac precum “ai lor”, atunci care mai e rostul? Șmecherii spun că scopul scuză mijloacele. Dar întotdeauna vor apărea alți șmecheri care vor avea alte scopuri. Dacă vrei într-adevăr să mergi înainte, atunci trebuie să fii consecvent. Principial. Nu poți să aplici principii cu asterisc.



Eu cred că președintele Klaus Iohannis greșește profund nesocotind avizul negativ al CSM.  Care a fost scopul aici, Scopul pentru care să fie scuzate mijloacele? Care e marea cerință istorică? Care e dragnea, care ordonanța 13?

Greșelile se înmulțesc. Mutarea Chirica e impardonabilă și ea. Socoteala anticipatelor pare tot mai subțire.

Șmecheriile tip PSD nu mai prind bine nici măcar la pesediști. Cu atât mai puțin vor prinde la liberali și iohanniști.

Dacă te ia amețeala atunci când un sondaj de opinie te vrăjește cu +45% și crezi dintr-o dată în poveștile cu Făt-frumos și electoratul fraier, greșești grav. Problema nu e că te trezești pe tobogan și aluneci vertiginos spre 30%. E treaba ta. E teoria balonului de săpun. Problema e că omori oportunitatea, speranța și îngrași Lehamitea.

Nu trebuie să ne pară rău că am ieșit trei ani în stradă. Dar lor trebuie să le pară rău, să moară de ciudă, că sunt atât de mici, deși în funcții atât de mari. Au ajuns acolo, și nu fiindcă ar fi geniali, ci doar pentru că Strada. Dacă asta le-a fost scopul, sunt în eroare.

Orice șmechereală înseamnă până la urmă o viață irosită. Dacă ai ocazia să faci ceva bun, dar nu ești în stare, înseamnă mai puțin decât nimic.

Eu cred că iarna asta neiarnă ne-a blegit. Pe nimeni n-ar trebui nimic să blegească. Cu atât mai puțin pe ei, cei pentru care scopul scuză mijloacele. În viață nu se joacă prin tragere de timp. Avem un șir prea mare de ratări. Oare asta e condiția pentru a ajunge la butoane în România, să irosești oportunități, să dezamăgești?

Următorul deceniu va fi principial sau, la capătul lui, nu va mai fi nimic, deloc. #decât

#NaivPrinRomânia

Un comentariu:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters