Pagini

vineri, 14 decembrie 2018

Top cauze caritabile 2018 (din bula mea)


În luna decembrie, mai mult decât în restul anului, oamenii își aduc aminte să facă fapte bune. Donează. Este un fel de salariu al treisprezecelea, dar invers. 2 Euro și s-a mai încheiat un an cu conștiința împăcată. E bine și așa.

Pe de altă parte, există oamenii care au acest job, să aibă grijă de cei care nu se pot îngriji singuri. Am zis job știind că este vorba de mai mult decât atât. Unii dintre acești oameni sunt sfinți. Și jobul de sfânt nu se află în niciun nomenclator.

Trec aici câteva cauze caritabile cu care am intrat în contact în acest an. Într-un fel sau în altul. Ordinea e cronologică. Rostul e să vă provoc să fiți mai buni, pentru ceilalți. Provocându-mă pe mine însumi.


Magic Home



Magic Home. Știe toată lumea despre munca admirabilă făcută de Melaniei Medeleanu, Vlad Voiculescu și echipa lor minunată. Campania Magic Home a fost fără discuție campania anului în România prin tot: idee, realizare, participare, rezultate și cantitatea uriașă de suflet bune pe care a generat-o. Munca / lupta merge mai departe. Magic Home cheamă acum  companiile să doneze 20% din impozitul pe profit. Se poate spune că Magic House înseamnă reprezentarea cea mai vizibilă a ceea ce înseamnă și poate fi mobilizarea societății civile pentru un scop care ține de societate, de oamenii de rând, mai ales atunci când statul nu e în stare de nimic.



Baby Care Sibiu



Baby Care Sibiu, care sprijină îngrijirea în cele mai bune condiții a nou-născuților internați în terapia intensivă neonatală. Știu de câțiva ani despre activitatea acestei organizații, grație Liviei Maria Ognean, care trăiește 25 de ore pe zi pentru acești micuți. Website: http://babycaresibiu.ro/en/home/

Active Random


Active Random, care are grijă de refugiații în România, îi primește la centru unde organizează evenimente culturale, culinare etc. Împreună cu Active Random am organizat o vizionare de film la Les Films de Cannes a Bucarest 2017 și știu ce pot și cât de faini sunt oamenii aceia. Miercurea viitoare va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrări ale refugiaților de care se îngrijește Active Random.

Copii în dificultate


Fundația Copii în Dificultate îngrijește peste 100 de copii care suferă de boli incurabile sau în fază terminală, sunt infectați cu HIV/SIDA, au tulburări din spectrul autist sau au fost abandonați de părinții lor. Copiii de la Fundația CID au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială și numeroase produse costisitoare. Costul lunar al serviciilor și consumabilelor este de 7.819 lei pentru fiecare copil. Există și un site al campaniei Jeans4Dreams, o pagină de Facebook și un număr scurt unde se pot face donații prin SMS, 8844, unde puteți trimite mesajul ZILE pentru a dona 2 Euro.

Rebeca


#AlaturiDeRebeca - Rebeca Cojocariu are acum cinci ani. S-a născut prematur, dar părea să se dezvolte normal. Singurele probleme erau stările febrile (sindrom Marshall), iar la vârsta de trei ani încă nu începuse să vorbească, așa cum o făceau alți copii de vârsta ei. La 3 ani și 7 luni a primit primul diagnostic îngrijorător, epilepsie, urmat de un altul, ataxie (tulburare a coordonării mișcărilor). La 4 ani și 4 luni, părinții au aflat că fetița lor suferă de o boală rară, încă fără leac: Boala Batten, o boală genetică degenerativă rară, care se manifestă începând cu vârsta de 2-3 ani. Starea sănătății copiilor bolnavi se degradează ireversibil (la 4-5 ani începe să se instaleze o formă de demență), iar între 8 și 12 ani, survine decesul. Confruntați cu această situație teribilă, părinții Rebecăi au renunțat la tot și s-au mutat în Germania, pentru a avea acces la un tratament care încetinește efectele bolii. Ei speră să câștige timp astfel încât știința să descopere un leac miraculos. Spectacolul caritabil Christmas Dance Gala 2018 are scopul de a atrage atenția asupra cauzei Rebecăi și de a obține bani pentru continuarea tratamentului. Există și o Asociație Rebeca faith-hope-love. Cele mai multe informații sunt pe pagina mamei Rebecăi, Adnana Cojocariu.

Vlăduț


Vlăduț Cîrciu, 6 ani, a fost diagnosticat cu neuroblastom și alte două tumori la plămâni. Pentru operație și tratament, el trebuie să ajungă urgent în Israel, la spitalul Sheba Medical Center. Costurile estimate: 500.000 de euro. Documente medicale / documente medicale suplimentare

Asociația Metalchrist


Asociația Metalchrist a fost înființată în anul 1995 cu scopul „promovării valorilor umane”. „Asociația a fost înființată de soțul meu, care a decedat în 2002. Am preluat Asociația și am completat obiectele de activitate – inițial era în în sensul de ajutorare a celor nevoiași: copii orfani și cu dizabilități”. Cvasiunanim, Asociația Metalchrist ajută cât de mulți oameni poate. A redeschis Școala Postliceală de Tehnicieni Ortoproteziști, s-a autorizat ca Centru de ortezare-protezare etc. 

IOM Romania



Organizația Internațională pentru Migrație (IOM România). Pe lângă activitățile așa-zis birocratice (informare și consiliere legate de emigrare, repatriere voluntară, asistență pentru imigranți etc.), IOM România are o foarte bună școală de limba română pentru imigranți. Am fost impresionat de felul în care știu limba română copiii aduși de IOM România la Ora de caligrafie „Acasă, în România”.  Site  IOM România



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters