Pagini

sâmbătă, 30 decembrie 2017

Ultima madagascărie a lui Radu Mazăre

Radu Mazăre, o nouă madagascarie
Radu Mazăre ne dă cea mai bună veste posibilă a sfârșitului de an: cere azil politic în Madagascar.

Autoproclamat „victimă a statului paralel”, Radu Mazăre, ex-primar al unuia dintre cele mai frumoase și mai surprinzătoare orașe din România, Constanța, oraș de care însă și-a bătut joc (îmbogățindu-se în schimb la modul jignitor), alege să o șteargă șmecherește, chiar dacă ai lui par să nu mai cunoască limite în salvarea borfașilor.

Ce înseamnă gestul lui Mazăre


VARIANTA OPTIMISTĂ. Cererea de azi politic în Madagascar ar putea fi un semn că, oricât ar părea a fi fără de speranță pentru românii onești, acțiunea în forță, mitocănească și fără de scrupule împotriva Justiției lansată de gruparea Dragnea-Tăriceanu-Iordache-Șerban Nicolae este mai fragilă decât pare. A recurge la o cerere de azil politic față de un regim politic din care faci parte înseamnă că nu ai încredere în forța de protecție a famigliei, oricât de mafiot ar acționa aceasta.

VARIANTA PESIMISTĂ. Simțind că lucrurile se întorc în făgașul dinainte de Justiție, perioada de tristă amintire Adrian Năstase-Rodica Stănoiu, ex-primarul Radu Mazăre face mișto de toată lumea. Dă cu tifla. Adică își reintră în pielea personajului pe care l-a creat. Sau din plictiseală ori din dor de prima pagină, a găsit această găselniță pentru a ieși din nou în față. Atenție, personaje precum Radu Mazăre fac mișto, exhibă, în perioade în care au spatele asigurat!

OBSERVAȚIE. Faptul că Radu Mazăre se războiește cu „statul paralel” arată grozăvia acestei construcții propagandistice. Este același „stat paralel” care i-a permis lui Radu Mazăre, vreme de trei mandate, să dea cu tifla și să acumuleze averi fabuloase, în disprețul tuturor,  inclusiv al amărâților din Constanța, în timp ce dădea cu sclipici peste Mamaia. Același stat paralel care i-a permis lui Liviu Dragnea să se îmbogățească dincolo de limita bunului simț. Etc.

Imagine din Matasaly, restorul madagascarean al lui Radu Mazăre. Sursa: https://www.mantasaly.com/  

P.S. Vă dați seama ce resort își făcea Radu Mazăre în Madagascar dacă nu era nevoit să suporte prigoana „statului paralel”? Așa, în condiții vitrege, abia a reușit să aibă cel mai de lux resort turistic din regiunea Diego Suarez. Orice român amărât și-ar fi permis asta, nu-i așa? Bietul Radu Mazăre.

2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters