Pagini

joi, 18 februarie 2016

Simona Halep și gena Made in Romania

Simona Halep a pierdut în turul al doilea la turneul din Dubai. Sursa: News.ro
Am crezut, am vrut să cred, că Simona Halep are lipsă gena aceea Made in Romania, care îi împiedică pe domnii și doamnele urmași ai dacilor să, cum se spune, rupă gura târgului de mai multe ori decât o dată, adică nu printr-o fericită și unică întâmplare. 

Mi s-a părut că Simona Halep are această lipsă de genă. Apoi au început să apară lucrurile acelea care îi opresc din drum pe oamenii de rând. În cazul Simonei: complexul Șarapova, complexul finalei cu Serena, rateurile incredibile, pasul înapoi dintr-un turneu ca să ajungă la altul, gestionarea neprofesionistă a unor crize, abundența reclamelor la TV, schimbarea antrenorilor etc etc. Plus presiunea uriașă din partea fanilor care îi spun că e zeiță când câștigă (tot mai rar...), respectiv că totul nu a fost decât o conjunctură favorabilă. Fani care nu iartă, au pretenții, iau totul prea personal (și fiindcă sportul românesc înseamnă secetă atunci când se confruntă cu vârfurile mondiale).

Eu cred că Simona Halep are gena aceea Made in Romania, dar mai are și alte lucruri care i-ar putea fi de folos. Cred că trebuie să se gândească puțin, lucid, la rece. Undeva, face ceva greșit. Ceva important. Un detaliu. Acel detaliu care o face pe Serena Williams invincibilă, pe Maria Șarapova maiestuoasă și pe jucătoarele din afara Top 20 mai puternice atunci când joacă împotriva ei.

Mi-e dragă Halepina și mi-e dor să o văd triumfând. Chiar dacă va ieși din Top 10, tot dragă îmi va fi. Dar cred că ar trebui să inhibe cumva gena Made in România.

Am scris aceste rânduri pornind de la o știre News.ro.

Un comentariu:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters