Pagini

marți, 3 decembrie 2013

Postaci din toate ţările, răriţi-vă!

Prinscreen de pe pagina de Facebook a lui Ovidiu, cu un share năucitor
Subiectul acestui articol, un oarecare domn Dorel, nu răspunde întrutotul definiţiei postacilor (oameni plătiţi să posteze spameze site-uri, bloguri, forumuri, reţele de socializare, postând laude la adresa şefilor - persoane, companii, partide -, respectiv înjurându-i pe cei care au o altă părere), dar e din aceeaşi categorie.

Unei postări amare* a lui Ovidiu (Final de mandat mizerabil pentru presedinte. Dupa lacomia cu terenurile, sabotarea premeditata a unui intreg angrenaj institutional), respectivul domn Dorel Craiova găseşte de cuviinţă să-i dea share (bravo lui!), adăugând un comentariu halucinant: MIZERABIL ESTI TU MAI NAPIRCA USELISTA.

În primul rând, postarea lui Ovidiu e o reacţie la cald după anunţul lui Traian Băsescu
despre ne-semnarea ultimului Memorandum cu FMI. Ovidiu e dezamăgit şi lucid. În orice caz, prea dur în afirmaţii pentru o liotă de indivizi care preferă să nu gândească: li se spune "Şo, pă ei, pă mama lor!" şi acţionează conform sănătosului principiu Cine nu e cu noi e împotriva noastră.

Eroarea distinsului domn Dorel Craiova, fost maistru militar, acum rezident în Londra (aflu din profilul de pe Facebook), este aceea de a-l considera pe Ovidiu uselist. Nu, Ovidiu este unul dintre susţinătorii tenace a politicilor duse de Traian Băsescu, unul dintre analiştii care a găsit mereu argumente în favoarea acestora şi împotriva adversarilor lui. Nu cunosc luări de poziţie ale lui Ovidiu care să nu fie argumentate serios, bazat, care să nu fie scrise cu umor şi inteligenţă, într-un stil uşor şi plăcut de citit. A-l face pe Ovidiu, deci, uselist, chiar l-a criticat pe Tian Băsescu, mişcări ale lui, unele aparent populare, atunci când a considerat că a greşit, e ca şi cum ai spune că Papa de la Roma e musulman. O prostie mare cât Turnul Londrei.

Este un studiu de caz care ilustrează cât de îndobitociţi pot fi oamenii, cât de puţin sunt dispuşi să citească tot şi cât de lene le e să gândească. În acest fel, sunt masă de manevră, oi, deşi au impresia că ar fi ditamai măgarii.

Despre termenul "năpârcă" nu mai spun nimic. Îl veţi întâlni în ziarele comuniste din anii '50.

*De citit schimbul sprinţar de replici dintre Ovidiu şi Mirel Palada! :)

6 comentarii:

  1. de data asta, postarea lui ovidiu nu e nici argumentata, nici rezonabila. alinierea in aceeasi propozitiei a problemei cu pamanturile cu o decizie politica e sofistica de jos pana sus. iar cand critica sabotarea unui angrenaj institutional e mai mult decat amuzant: un angrenaj institutional e orice act al puterii politice. asta inseamna ca trebuie sa acceptam orice?

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarea de pe FB a lui Ovidiu e o reacţie, o constatare, o părere cu care poţi sau nu să fii de acord. Nu despre asta discut aici, ci despre graba de a cataloga aşa, în dorul lelii.

    Mda, am impresia că ar fi cazul să scriu şi ce cred eu despre gestul lui Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai parerile nu trebuie argumentate? grea boala la romani, `parerismul`!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdată a spus: mizerabil. El crede că e sabotare cu premeditare. Dar nu mă apuc să îi ţin isonul şi nici să-l apăr. Poate s-o facă singur, dacă e cazul.
    Pe mine, cum am spus, m-a enervat că a sărit unu' la gâtul lui şi din două vorbe, ţac-pac, l-a făcut "năpârcă uselistă", ce-o mai însemna şi asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. asta cu insultele e veche printre internautii romani din pacate. cred ca deja nici nu merita luate in seama. problema e cu opiniile celor inteligenti insa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu accept opiniile celor inteligeni şi atunci când sunt asemănătoare cu ale mele şi atunci când nu (deşi în ultimul caz pot să mă enervez, în sinea mea, fie că - poate - au argumente bune, fie că - poate - evită să vadă tot peisajul.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters