Pagini

joi, 24 septembrie 2009

Maimuta îsi arată fundul

Asta chiar e tare!
Deci, Traian Băsescu vrea referendum fix în ziua alegerilor. Pentru parlament unicameral. Si reducerea numărului de parlamentari. O propunere populară.
Nu stiu dacă această chestie se va întoarce împotriva lui sau îl va ajuta să câstige, printr-o smecherie ieftină, un nou mandat. Dar pe mine m-a convins să nu-l votez pe Traian Băsescu. Ex-clus!
De ce? Pentru că-l doare-n paispe de tot si de toate. Pentru că această nouă manevră dovedeste, dacă mai era nevoie, că toate actiunile lui au darul să-i servească lui si numai lui. Acesta nu e presedintele pe care mi-l doresc.

UPDATE1.
Discutia, în faza asta, despre valentele sau dezavantajele sistemului unicameral mi se pare fără rost. Ce faci dacă maimuta îti arată fundul? Vorbesti despre fund sau despre maimută?

UPDATE2.
Deunăzi, hotărâsem să nu votez Geoană. Cu alte zile înainte, anuntam că nici Oprescu nu e de votat (din punctul meu de vedere). A mai rămas Crin, pe care l-am criticat de câteva ori. În această clipă, îmi pare varianta cea mai decentă. Oricum, e jale.

13 comentarii:

  1. Ok... ne sfatuiti sa nu-l votam pe dl Basescu... dar spuneti-ne si in continuare... PE CINE ALTCINEVA SA VOTAM ??? sau recomandati sa nu mergem la vot...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nehotărât: Acum vorbesc la cald. Acum stiu că eu, unul, nu voi vota Băsescu. Am început să răspund, dar mi-am dat seama că răspunsul e lung, asa că-l voi adăuga în postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu merita nici un candidat. Sa mai votam?

    RăspundețiȘtergere
  4. @GMX: Responsabil e să votăm. Bine că nu trebuie să o facem mâine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sters un comentariu anonim. Nu aducea nimic în plus discutiei.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu aducea nimic in plus in sensul ca nu-ti sustinea opiniile?
    ok acum ma semnez si plusez la ceea ce spui. m-a convins basescu sa nu-l mai votez, ar fi dezastru in tara cu doar 300 de parlamentari in loc de 470. Voi vota Mircea Geoana, in speranta ca va mai adauga inca o camera parlamentului, asa pentru o garantie in plus la adresa democratiei.
    +

    RăspundețiȘtergere
  8. se cutremura universul, gata, stapinul blogului nu mai voteaza nimic altceva decit Crin Antonescu.Sanatate .....

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai deh... de la PSD au fost si-au facut o varza... incepand cu Iliescu care a distrus tara, pe Vadim, Becali sau Naty Meir NO WAY, Constantinescu = alta varza, Basescu este/a fost (probabil va mai fi), a facut ceva dar a si dezamagit in mare parte... asa ca... sa-ncercam si cu dl acesta nou, Mr. ANTONESCU, sa-i dam si lui sansa sa-si faca de cap...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ganjescu: E mai bine asa ;).
    Dacă m-ai cunoaste, ai recunoaste că îmi place dezbaterea pe argumente, fără insulte. De dragul ei, de multe ori caut să fiu avocatul diavolului. Dar nu despre mine e vorba aici.

    Încă n-am ajuns, eu, unul, la discutia pro-contra unicameral. În principiu, accept că o reducere a numărului de parlamentari poate fi o idee bună. Nu stiu dacă trebuie să fie fix 300. De ce nu 322? As vrea, mai întâi, un calcul, as vrea argumente serioase, nu praf în ochi de genul „reducem cheltuielile” ori „se micsorează numărul coruptilor, deci reducem si coruptia”.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim: Trec peste ironia brută (am apreciat mereu ironiile fine, inclusiv atunci când m-au întepat pe mine). Sunt de părere că „furtuna” de acum e un fâs, raportat la multe alte evenimente nu mondiale, ci românesti. Dar e lovitura politică cea mai spectaculoasă a acestui an, cel putin până în prezent. Si e doar o smecherie. Dincolo de ea, nu-mi va fi mai bine nici mie, nici tie. Probabil, doar lui.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim: Despre Crin Antonescu. Chiar nu-mi place. Singurul lucru care-mi convine la el e principalul lui defect: candoarea cu care stă. Personal, prefer un presedinte nejucător. Am adus câteva argumente cu alte ocazii. E o optiune cu care poti fi de acord sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. @MINE: Serios vorbind, ce credeti că ar mai pueta oferi Traian Băsescu? Ce asteptări aveti de la un nou mandat?

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters