Pagini

vineri, 6 decembrie 2019

Soluția Cristina Neagu

Cristina Neagu, după ce a marcat golul victoriei. Captură Digisport
De cele mai multe ori, în pauzele de time-out Cristina Neagu este cea care le vorbește colegelor de echipă. Într-un astfel de moment transmis live de la Campionatul Mondial din Japonia, liderul echipei le spune coechipierelor să plimbe mingea de-o parte și de alta a semicercului, cu calm. Apoi, „găsim noi soluții”, le încurajează Cristina pe tricolore.


În principiu, această strategie nu are cum să funcționeze în vremuri în care jocul de handbal este foarte tacticizat și există foarte multe echipe foarte-foarte bine pregătite. „Găsim noi soluții” este filozofia de veacuri a românilor (pare aplicată într-o sumedenie de domenii, de la politica guvernamentală la acțiunile echipelor de muncitori de pe șantier). Poate funcționa punctual, dar nu este niciodată un plan bun pentru niciun fel de proiect, cu atât mai puțin pentru un plan de țară.

La handbal pare că funcționează. Însă numai atunci când o ai în teren pe Cristina Neagu. Cea mai bună jucătoare din lume „găsește soluții”. Întotdeauna.

România a câștigat un meci decisiv cu Ungaria (calificarea în grupele principale), după o primă repriză modestă și o revenire spectaculoasă pe final. Condusă timp de 59 de minute din 60, echipa noastră a egalat la final, unguroaicele au atacat și au ratat, iar nouă ne-au rămas 31 de secunde ca să înscriem. N-am reușit, dar atunci când mai erau 2 secunde, am obținut o lovitură de la 7 metri.

Cine credeți că și-a asumat responsabilitatea de a da lovitura finală? Bineînțeles, Cristina Neagu.

Peace of cake? Înainte de a răspunde, să ne amintim finala Campionatului Mondial de Fotbal 1994, Italia vs. Brazilia, când Roberto Baggio, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor, a ratat un penalty decisiv... (https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=voT5W9Doa-s&feature=emb_title )

În acea secundă decisivă (a rămâne la Campionatul Mondial sau a pleca acasă cu coada între picioare), Cristina Neagu a strâns bine mingea în mână, a bătut-o de trei ori, parcă în căutarea soluției, a mimat aruncarea, oprind lovitura în ultima clipă, a retras mâna cu mingea, apoi a șutat scurt. Atât.

Povestea merge mai departe. Grație soluției Cristina Neagu.

NOTĂ. „Găsim noi soluții” nu înseamnă, în acest caz, că soluțiile sunt noi. Soluția este aceeași: Cristina Neagu. Iar după aceea?

P.S. Cea mai promptă postare, din câte am putut eu urmări atunci, a fost cea de pe HotNews. Am zis să precizez.

Un comentariu:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters