Pagini

miercuri, 28 octombrie 2015

Elena Udrea a intrat în altă ligă

Imagine din vremurile bune ale Elenei Udrea
Elena Udrea a intrat într-o nouă ligă. Aceasta este principala concluzie după votul de azi, 28 octombrie, referitor la ultima cerere a DNA în cazul Udrea.


Noua ligă din care face parte Elena Udrea este cea a looserilor politici. Până în acest moment, Elena Udrea putea măcar să pretindă că se luptă cu cineva, că e un actor. Beneficiind de sprijinul majorităţii parlamentare faţă de care, teoretic, este în opoziţie, Elena Udrea a nu se mai poate lăuda nici măcar cu verticalitatea şi cu neşantajabilitatea cu care se împăuna. În acest moment, Elena Udrea este doar o doamnă cu probleme uriaşe în justiţie, care îşi negociază reducerea pedepsei. Atât.

Ca element anecdotic, dar definitoriu pentru situaţia şi anvergura actuală a Elenei Udrea, la congresul din weekend al Mişcării Populare, numele celei pentru care a fost creat partidul nu a fost pomenit nici măcar în treacă în discursurile de la tribună (deşi Traian Băsescu a vorbit destul de mult) şi nici măcar pe holurile Sălii Palatului - unde a avut loc congresul. Poate fi de înţeles că partidul cu aşa mari ambiţii nu are nevoie de pietroaie legate de picioare, dar însuşi faptul că Elena Udrea a devenit un pietroi arată cât de jos a coborât.

Ceea ce este, fireşte, trist. În primul rând pentru ea. În al doilea rând, pentru cei care, în diferite momente ale fulminantei sale carierei politice, au crezut în ea.

Cât despre felul în care coaliţie PSD-UNPR-ALDE a rezolvat problema Udrea, prin bălmăjeală şi şemecherii de doi lei, aici nu sunt prea multe de comentat; face parte din reţeta casei.

Singura întrebare care se mai pune, în cazul Elena Udrea, este cât de mult îi va îngropa ea pe alţii, ca să beneficieze de o reducere a pedepsei şi dacă printre aceşti alţii se va afla însuşi marele ei protector Traian Băsescu. Restul ţine de penibilul politichiei româneşti.

P.S. Cea mai logică mutare politică a Elenei Udrea ar fi, în acest moment, trecerea la UNPR...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters