Pagini

vineri, 22 ianuarie 2010

Schimbări de aproape 360 de grade în PSD

Mă întreb: cum va arăta PSD peste fix un an? Îmi vine să răspund: fix la fel ca acum! Si asta indiferent cine va castiga sefia partidului.

Eu nu cred în forta Grupului de la Cluj. A devenit un fel de Grup al Pensionarilor de Cismigiu. Luati pe bucati, sunt oameni cu care poti sta de vorbă. Dar nu cred că au vlagă politică. Probabil că nici n-au avut.

Nu cred nici in sansele lui Miron Mitrea. Principalul lui atu e sprijinul/bunăvointa din partea lui Traian Băsescu. Dar ăsta e si un mare dezavantaj. Cred că Sorin Oprescu e un cal mort, pe care Miron Mitrea pariase aproape toti banii. Adrian Severin, cred eu, va fi toată viata (politică) acela care s-a indignat că, din cauza autoritătilor pesederiste de atunci, în apă e prea mult hidrogen.

Revenirea lui Adrian Năstase ar fi interesantă, dar atât. Uneori, omul scrie excelent pe blog. Are umor. Are idei. Dar are probleme, de imagine si de istorie, ireparabile. Cred eu. Dacă pesedistii vor considera că el reprezintă viitorul, viitor vot avea. De aur, cum altfel?

Mircea Geoană si-a atins vârful. Si-a tocit vârful. Cred că, în cazul lui, se pune doar problema zarului de fugă.

Cristian Diaconescu e un tip agreabil. Tine la discutii, e cultivat. E si destul de politician, desi transmite imaginea omului care se tine deoparte de mizeriile inerente. Eu cred că Diaconescu îsi joacă, abil, cartea si ar putea să preia frâiele, „de nevoie”. As paria pe el.

P.S. 1 Răspundeam pe un blog prieten la o întrebare despre posibilii prezidentiabili din anul 2014. La PSD am spus Marian Sârbu. De tinut minte si de urmărit!

P.S. 2 Eu sunt curios dacă si cât de mult se va băga Victor Ponta în povestea de-a functia de conducere.

2 comentarii:

  1. Şi eu merg pe mîna lui Cristi Diaconescu. Deşi nu are snaga greilor plini de păcate pe care i-ai menţionat. Mă tem însă că va fi doar un pion, manevrat din umbră de Năstase, Mitrea, Iliescu...Poate mă înşel, poate are cojones şi va face curăţenie în această mlaştină puturoasă. Vezi şi http://teaca.wordpress.com/2010/01/24/sa-se-rupa/

    RăspundețiȘtergere
  2. @Adrian Teacă: Diaconescu va fi o supriză pentru multă lume. 51% plăcută.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters