Pagini

luni, 28 decembrie 2009

Colegiul 1

N-am scăpat de alegeri, ceea ce ne mentine în formă. Acum e bătălia pentru scaunul de deputat părăsit de Bogdan Olteanu.

La alegerile de astă-toamnă, colegiul a fost câstigat de un candidat anonim Gheorghe Groza (PDL), urmat de altul la fel de anonim, Mihaela Anton (PSD). Venit de pe locul trei, Bogdan Olteanu PNL) a prins lozul câstigător, la redistribuire. O analiză, aici.

Ideea e că pare un colegiu sigur pentru PDL, deci o ofertă avantajoasă pentru Honorius Prigoană, beizadea.

Totusi, dacă PSD nu va înscrie un candidat (la ora la care scriu n-am stiinta s-o fi făcut-o), Radu Stroe (PSD) va avea sansa 1. Pentru că si aceste alegeri vor fi tot despre Traian Băsescu... Cum seful statului nu va candida la propriu, e de presupus că o coalitie anti va avea castig de cauza.

Partea proastă e că PDL nu reuseste, din nou, să vină cu un candidat fără dubiu. Am scris un editorial despre asta.

UPDATE.
Mai multi cititori mi-au atras atentia că Honorius Prigoană n-a absolvit University of Chicago, ci DePaul University (din Chicago), ceea ce e corect. Mai multe publicatii din România au făcut aceeasi eroare (probabil că Prigoană n-a fost interesat s-o corecteze. Dar asta nu e o scuză pt mine!).
Rămâne ideea că nominalizarea candidaturii lui Prigoană jr. e cel putin pripită si bazată pe alte criterii decât cele de competentă, dovedind ceva putred în PDL, partid văzuti de multi ca o mare sansă pentu România.

UPDATE PRIM.
Înscrierea lui Remus Cernea în luptă complică lucrurile. El va lua din voturile anti-Băsescu, deci avantaj Prigoană jr. Rămâne însă de stabilit cine va deveni deputat. Se redistribuie din nou, ca în 2008?

6 comentarii:

  1. Păi Cernea doar s-a înscris, nu a fost validat, că nu-i dă voie legea strâmbă... despre care lege strâmbă recunosc că am aşteptat o posibilă investigaţie jurnalistică :P

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ovidiu: Da, trebuie să mai fac un UPDATE. Investigatia jurnalistică e posibilă, chiar probabilă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este de mirare, si cred ca nici un jurnalist cu scaun la cap, nu ar pune atatea intrebari.
    Clanurile au fost aduse in prim planul politicii prin mediarea excesiva a unora "dezinteresati" si li s-a consolidat si pozitia de alti "contestatari".
    Cine spune ca jurnalizmul sau bunavointa jurnalisti sau a unor reporteri tot de " rea vointa" de a prezenta lucrurile asa cum sunt, sau de a aduce la suprafata murdaria din societate adica urzelile din politica si afaceri cred ca sunt mancatorii de nervi si de timp.
    Ascensiunea unora cu tupeu se datoreaza tuturor celor din media.
    Cine este Honorius daca nu il scote nimeni in primplan, cine erea eBa daca jurnalisti sau leleviziunile nu ii promovau?
    PUTE FI: DOAR FIUL SAU FICA SI ATAT.
    Ce au vrut asta meritam.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: Nu presa i-a scos în fată, ci felul în care au monetizat statutul de beizadele. E preferabilă de o mie de ori o presă care vorbeste despre ei (nu în pagini mondene), decât una care vede grozăvii, dar tace.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters