Pagini

vineri, 7 iulie 2017

Pleonasmul zilei: Dragnea, fapte de corupție

„Sfântul” Dragnea cu nimb DNA
Pentru Liviu Dragnea, ultima dezvăluire marca Rise Project este năucitoare din două puncte de vedere: o dată din cauza tărășeniei în sine, a doua oară ca urmare a acțiunii ANAF împotriva redacției jurnaliștilor de investigație.


Comunicatul de presă al DNA, care consemnează un nou pleonasm: Dragnea, fapte de corupție. Sursa: pna.ro

Atunci când nimeni nu se mai miră că ești corupt

Prima problemă a lui Liviu Dragnea, în acest scandal, este că dezvăluirile Rise Poject reflectă fapte reale, iar reacția DNA pune totul într-o lumină periculoasă pentru mult încercatul lider PSD. Practic, DNA confirmă dosarul penal aflat pe rolul DNA (de un an și jumătate!), intersul procurorilor brazilieni și „promite” detalii suplimentare.

Prin comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, faptele de corupție ale lui Liviu Dragnea (chiar dacă liderul PSD nu e numit), afacerea Tel Drum și interesul procurorilor din Brazilia devin substantiv comun, adevăruri acceptate, de necontestat, pleonasme pe care liderul PSD le poartă în spate ca pe o cocoașă de care nu mai are cum scăpa.

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.
După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. (din comunicatul DNA)

Vreți publicitate? ANAF, cea mai bună alegere


A doua problemă a lui Liviu Dragnea, ca și cum prima nu ar fi fost de ajuns, este aceea că omul lui de la ANAF, dând dovadă de prea mult zel, s-a comportat ca un copil prost (sau ca un șefuleț comunist) și a trimis o echipă pe capul jurnaliștilor, la intimdare, ca urmare a unei „analize de risc”. Sau poate a fost o coincidență :).

Inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. În fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii” (Bogdan Stan, președinte ANAF)

În orice caz, efectul a fost teribil pentru daddy. Dacă ar fi fost cineva care să nu afle despre dezvăluirile Rise Project, acum au aflat toți. Thanks to mr. Bogdan Stan aka Anaf. Liviu Dragnea are de ce să fie nervos.

1. Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă” (Liviu Dragnea)
Liviu Dragnea se află la capătul greșit al undiței


Oricum, zarurile au fost aruncate. Noi stăm acum și privim, alături de unii lideri PSD care își freacă mâinile și își pregătesc discursurile de preluare a partidului, cum Liviu Dragnea se zbate prins ca un pește în cârligul unei undițe implacabile.

5 comentarii:

 1. Daca ar fi avut o urma de demnitate, disparea de multa vreme din peisaj.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca să zic așa, cred că nu își mai aparține sieși de multicel.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mocofanul asta va da cu tifla la toti!!! Si ce e mai rau, e ca n-o sa scapati usor de el, e precum o caracatita care va sugruma , incet, incet.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ferice de cei care sunt feriți de „Mocofan”! Felicitări!
  P.S. Eu cred că nu mai are mult de stat la butoane.

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu cred că nu își mai aparține.

  RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters