Pagini

marți, 11 august 2009

Teoria crincconservării

Înţeleg discreţia, însă până la un punct. Nu mă poate interesa calculul politic de tipul: important e să i-o tragem lui Băsescu, eventual via Oprescu. Nici teoria conservării, că tot ajungem la guvernare, eventual via Geoană-preşedinte.
Mi-ar plăcea ca liberalii să participe. Dacă n-ar fi căzut greul pe Ludovic Orban, ce-ar fi fost? Iar aşa, ce e?

Am scris un editorial despre asta în EVZ.

5 comentarii:

  1. Explicatia este simpla, si este aici: http://sutu.ro/2009/08/10/se-insoara-crin/

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vrei sa intelegi ce se intampla nu cauta explicatia intr-o strategie de campanie electorala. Si Crin Antonescu si Mircea Geoana sunt manipulati de Basescu. Pentru detalii intra pe http://www.mariuscomis.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Ionuţ: Să aibă casă de piatră! Rămân la părerea că, dacă şi+a propus pe bune să devină preşedinte, ar trebui să fie ceva mai activ.

    RăspundețiȘtergere
  4. gigi: Există mai multe teorii. A ta e una dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca 2 saptamani de relativa absenta (a fost pe la Antena 3 de curand) sau chiar o luna schimba in mod material sansele sale de castig. Antonescu are doua probleme mai grave, ce nu se rezolva doar printr-un plus de efort...hm...fizic:

    1. Discursul economic este superficial si chiar contradictoriu. Patriciu vorbeste de taxe mici si stat minimal, Tariceanu de deficite mari si investitii publice masive. Sa se hotarasca si sa vorbeasca pe aceeasi limba.
    Solutia Patriciu, careia i se face mare reclama si care este preluata ad-literam in programul lui Antonescu nu precizeaza decat foarte vag si neconvingator sursele de finantare si modul de rezolvare al inevitabilelor probleme sociale (ce sunt preocuparea nr1 ptr o mare parte a electoratului). Ramane doar mesajul "scadem impozitele" la fel de populist si superficial precum si mesajul traditional al PSD "crestem pensiile si salariile". Nici unii nici altii nu spun de unde o sa ia banii. Numai ca daca in cazul PSD electoratul acestuia (femeie +60 ani cu 8 clase dintr-un sat sarac din Oltenia) inghite promisiunea fara sa gandeasca mai departe, electoratul potential a lui Crin cere mult mai mult.

    2. Nu este categoric in privinta libertatii justitiei, mai mult si-a inclus in program un punct ce sugereaza explicit intentia de schimbare a conducerii DNA. Cochetaria cu controlul politic asupra justitiei il face de nevotat, categoric si fara apel, pentru o buna parte a electoratului sau potential. Daca nu reuseste sa infirme aceasta senzatie n-are nici o sansa.

    In general, singura sansa de schimbare a ierarhiilor actuale vine de la electoratul urban, carcotas si inconstant, dar "mobilizabil".
    Daca se lupta pentru cei 30% care au votat in primavara, dintre care jumatate mituiti, Antonescu isi pierde timpul degeaba.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters