Pagini

joi, 18 noiembrie 2021

Abuzul de încredere electorală și înșelăciunea electorală. Hai cu ele în Codul Penal!

 


Toată lumea cu scaun la cap este de acord că marii oameni de stat ai zilei, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au ceva în comun: și-au dezamăgit alegătorii. Unii dintre aceștia sunt sictiriți, resemnați, alții de-a dreptul furioși.

marți, 30 martie 2021

Șase motive pentru care aceste proteste tip galerie ar trebui să ne îngrijoreze


Am auzit oameni care spuneau că manifestanții din ultimele zile sunt cumpărați. Nu cred. Nu am astfel de informații, dar nu cred. În schimb, cred că aceste proteste tip galerie sunt îngrijorătoare. Am notat mai jos șase motive pentru care cred asta; probabil sunt mai multe.

vineri, 15 ianuarie 2021

Cele 21 de zile de grație


În urmă cu mulți ani, eram brigadier pe șantierele patriei, în vacanța dintre a unșpea și a doișpea. Ne duseseră două săptămâni la munci într-un loc care urma să fie inundat, transformat în ceea ce se va numi ulterior salba de lacuri & hidrocentrale de la Râu Mare - Retezat.

La drum sau drumul către ADN-ul culturii naționale


Există două tipuri de ciobani: așa-zișii „sibieni” care au rulote prin intersecții și piețe din București, unde vând telemea și afumături și păstorii care, în Mileniul III, încă pornesc în transhumanță, precum făcea strămoșii lor în urmă cu niște sute și mii de ani.

sâmbătă, 26 decembrie 2020

Din copilărie. Crăciunul, dinainte de pandemie


Mi-am petrecut copilăria la bloc, în timpul comunismului. Tradițiile și obiceiurile de Crăciun se respectau așa și așa. Mii și mii de oameni urbanizați cu ocazia slujbelor de la Combinatului Siderurgic căutau să adapteze, așa cum se putea, ceea ce știau de acasă, de la țară. Erau vremuri dure, atât din punct de vedere alimentar cât și al libertărților religioase. Era comunism.

vineri, 6 noiembrie 2020

România incoerentă


Lucrurile merg prost în România nu fiindcă oamenii ar fi proști, ci fiindcă sunt incoerenți. Inconsecvenți. Dovedesc o îndelungată flexibilitate a principiilor. Nu toți. Majoritatea. În orice caz, aceia care ajung la putere. 

duminică, 27 septembrie 2020

Jurnal de România. 1989


...ceea ce a făcut Carmen Lidia Vidu este o lecție de istorie, așa cum ar trebui predată la școală. Sunt chemați pe scenă patru oameni care au trecut, fiecare în felul lui, prin ceea ce s-a întâmplat în România în Decembrie 1989*.

sâmbătă, 29 august 2020

COVID-19. România și geamandura chinezească


România a depășit China în clasamentul numărului de cazuri de COVID-19 raportate oficial. Informația trebuie privită cu rezerve, deoarece raportările din China sunt strict controlate de regimul comunist, dar asta nu face știrea mai puțin relevantă. 

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters